Α. Τσιπρας: «Την όρεξη των ακραίων της Ε.Ε. ανοίγει ο κ. Μητσοτάκης»

«Η πολιτική και οι εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη μας φέρνουν πίσω στις μαύρες μέρες του 2011 και του 2012», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος τόσο στο πακέτο μέτρων που ο ίδιος εξήγγειλε πριν από τις εκλογές όσο και στις δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων που επαναφέρουν αιτήματα απολύσεων από το δημόσιο, συνδέοντας τα αιτήματα αυτά με την εμμονή του κυρίου Μητσοτάκη για επαναφορά του κανόνα της μίας πρόσληψης για κάθε πέντε αποχωρήσεις στο Δημόσιο.

Το ζήτημα της ψήφου εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού στο πρόγραμμα που εξήγγειλε ο ίδιος πριν από τις ευρωεκλογές επανέφερε3 σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι οι δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων που επαναφέρουν θέμα υπεράριθμων στο δημόσιο μόνο τυχαίες δεν ήταν αφού η επιμονή του κυρίου Μητσοτάκη να αναφέρεται δημόσια στον κανόνα μία πρόσληψη για κάθε μία αποχώρηση στο δημόσιο, τη στιγμή που ο ίδιος θέλει να επαναφέρει  το 1 προς 5, ανοίγει την όρεξη στους ακραίους της λιτότητας στις Βρυξέλλες. Και μας ξαναγυρνά πίσω στις «μαύρες», όπως είπε, μέρες του 2012,13, και 14. Καταλήγοντας ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι ο μοναδικός δρόμος να μην γίνει αυτό είναι η επιλογή του ελληνικού λαού των Ελληνίδων και των Ελλήνων στην κρίσιμη κάλπη των εθνικών εκλογών στις 7 Ιουλίου.

Ουσιαστικά ο πρωθυπουργός κατηγορεί πλέον ανοικτά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι απεργάζεται σχέδια σε βάρος της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, συντασσόμενος με και δίνοντας επιχειρήματα σε εκείνες τις ακραίες φωνές μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση οι οποίες από την αρχή της οικονομικής κρίσης καταφέρονταν με μένος κατά της χώρας μας ζητώντας την λήψη μέτρων σε βάρος του ελληνικού λαού με στόχο ουσιαστικά να τον τιμωρήσουν και να τον εξαθλιώσουν.