Άνοιξε η πλατφόρμα του υπουργείου για να υποδεχτεί τις νέες αιτήσεις εγγραφής στα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ μέχρι τις 17 Ιουνίου

Ξεκίνησε και θα διαρκέσει μέχρι 17 Ιουνίου η διαδικασία των ηλεκτρονικών αιτήσεων εγγραφών στα Γενικά Λύκεια και  Επαγγελματικά Λύκεια. Για τον λόγο αυτό έχει ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου παιδείας  για να υποδεχτεί τις νέες αιτήσεις εγγραφής που θα πραγματοποιηθούν μέσω των κωδικών taxis των κηδεμόνων των μαθητών. Όσον αφορά στις εγγραφές των αποφοίτων δημοτικού στα Γυμνάσια, η διαδικασία δεν γίνεται ηλεκτρονικά ενώ οι γονείς θα ενημερωθούν από τους δασκάλους για το σχολικό συγκρότημα που υπάγονται τα παιδιά τους.

Δεν υπάρχουν ιδιαίτερα σημαντικές διαφοροποιήσεις σε σχέση με πέρυσι ως προς τις εγγραφές των αποφοίτων μαθητών των δημοτικών σχολείων και τις εγγραφές τους στο γυμνάσιο όπου υπάγονται χωροταξικά.

Ηλεκτρονική Αίτηση υποβάλλουν οι γονείς ή οι κηδεμόνες των ανήλικων μαθητών ή οι ίδιοι οι μαθητές, εφόσον είναι ενήλικοι, που φοιτούν στη Γ’ Τάξη του Γυμνασίου  κατά το τρέχον σχολικό έτος 2018 – 2019. Για την είσοδο στην εφαρμογή e-eggrafes, είναι απαραίτητοι οι κωδικοί taxis του κηδεμόνα του μαθητή που θέλει να υποβάλει Ηλεκτρονική Αίτηση εγγραφής στα Γενικά Λύκεια και  Επαγγελματικά Λύκεια. Για τα ενήλικα προστατευόμενα μέλη, που δε διαθέτουν κωδικούς (taxis), χρησιμοποιούνται αποκλειστικά οι κωδικοί  (taxis) του γονέα ή κηδεμόνα ή του κατά τον νόμο υπεύθυνου αντίστοιχα που έχει καταχωρηθεί στο Πληροφοριακό Σύστημα myschool.

Επισημαίνεται ότι  οι αιτούντες κηδεμόνες ή ενήλικοι μαθητές που δεν διαθέτουν κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis), οφείλουν να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να τους αποκτήσουν έγκαιρα.