Το καλύτερο βραβείο « συλλογικότητας και συνεργασίας» απέσπασε το Ε2 του 5ου δημοτικού σχολείου Ξάνθης με τον «μικρό πρίγκιπα»

Με την καρδιά βλέπεις καθαρά την ουσία. Αυτό ήταν το μήνυμα που πέρασαν τα παιδιά της Ε2 τάξης του 5ου δημοτικού σχολείου Ξάνθης και του 1ου Ειδικού Ξάνθης  και απέσπασαν το καλύτερο βραβείο « συλλογικότητας και συνεργασίας»  συμμετέχοντας στους 19ους Θεατρικούς Μαθητικούς Αγώνες, με την θεατρική παράσταση «Ο μικρός πρίγκιπας».

Οι Θεατρικοί Μαθητικοί Αγώνες «ΑΚΤΙΣ ΟΝΕΙΡΟΥ» είναι πλέον ένας πανελλήνιος θεσμός, μια γιορτή για το Θέατρο, την ελπίδα, το όραμα, το όνειρο, τη χαρά, το παιδί που όλοι κρύβουμε μέσα μας. Σ’ αυτή τη γιορτή θεσμό, συμμετείχαν 630 μαθητές και 24 σχολεία από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο. Οι θεατρικοί Μαθητικοί Αγώνες  διεξήχθησαν στην Θεσσαλονίκη, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων,  στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης και στο κινηματοθέατρο ΟΛΥΜΠΙΟΝ από τις 28 Μαΐου μέχρι τις 2 Ιουνίου 2019. Τα παιδιά της Ε2 τάξης του 5ου δημοτικού σχολείου Ξάνθης και του 1ου Ειδικού Ξάνθης  απέσπασαν το καλύτερο βραβείο « συλλογικότητας και συνεργασίας».

Στόχοι των θεατρικών αγώνων είναι: Η παρουσίαση των διδακτικών προτάσεων, των διαφορετικών απόψεων και προσεγγίσεων, των πρωτοβουλιών αλλά και των προβλημάτων που αντιμετωπίστηκαν στο πλαίσιο της θεατρικής αγωγής.  Η ενθάρρυνση της ευγενούς άμιλλας και η ενίσχυση της ελεύθερης καλλιτεχνικής έκφρασης για μια νέα γενιά με οράματα και δυναμική εξέλιξη σ’ έναν κόσμο υψηλών απαιτήσεων, αφού ο ανταγωνισμός απαιτεί ανθρώπους με πολυδιάστατες γνώσεις και ικανότητες. Τέλος η επιβράβευση πρωτοβουλιών που φέρνουν κοντά μαθητές από διάφορες περιοχές και βιώνουν τόσο τη χαρά της δημιουργίας, αλλά και την επικοινωνία με μορφή ανταλλαγής πολιτιστικών αξιών στο επίπεδο της φιλίας και της συνεργασίας.