Ο Μανώλης Τσεπελης και η δύναμη για το αύριο ο μεγάλος νικητής των εκλογών

Την ανατροπή στο Δήμο Ξάνθης έφερε η κάλπη της Κυριακής με μεγάλο νικητή τον Μανώλη Τσέπελη που διέψευσε όλα τα προγνωστικά. Αλλαγές έχουμε και στο Δήμο Μύκης ενώ οι υπόλοιποι δήμοι και η περιφέρεια μένουν ως έχουν.

Ανατροπές στο Δήμο Ξάνθης και στον Δήμο Μύκης έφεραν τα αποτελέσματα της κάλπης στο β’ γύρο των εκλογών. Με βάση αυτά τις θέσεις του διατηρούν Τσιτιρίδης και Μίχογλου ενώ χέρια αλλάζει ο δήμος Ξάνθης που περνά στον Μανώλη Τσέπελη και ο Δήμος Μύκης που περνά στον Ριτβάν Ντελή Χουσεϊν.

Αναλυτικότερα τώρα τα αποτελέσματα στο 100% έχουν ως εξής:

ΔΗΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ

ΜΑΝΩΛΗΣ ΤΣΕΠΕΛΗΣ 51,65%

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΠΟΥΛΟΣ 48,35%

ΔΗΜΟΣ ΑΒΔΗΡΩΝ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΤΙΡΙΔΗΣ 54,42%

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΡΙΤΣΙΝΗΣ 45,58%

ΔΗΜΟΣ ΤΟΠΕΙΡΟΥ

ΘΩΜΑΣ ΜΙΧΟΓΛΟΥ 57,71%

ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΗΛΙΚΙΩΤΗΣ 42,29%

ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΗΣ

ΡΙΤΒΑΝ ΝΤΕΛΗ ΧΟΥΣΕΪΝ 53,60%

ΤΖΕΜΗΛ ΚΑΠΖΑ 46,40%

Στην Περιφέρεια τώρα παραμένει στη θέση του περιφερειάρχη ο Χρήστος Μέτιος που πήρε πρωτιά σε όλους τους νομούς εκτός της Καβάλας. Έτσι τα αποτελέσματα διαμορφώθηκαν ως εξής:

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΤΙΟΣ 50,83%

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΟΨΙΔΗΣ 49,17%

Στους υπόλοιπους Μητροπολιτικούς δήμους της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αλλαγή σκυτάλης έχουμε στο Δήμο Αλεξανδρούπολης ο οποίος από τον κύριο Λαμπάκη περνά στον κύριο Ζαμπούκη, στον Δήμο Κομοτηνής παραμένει η ίδια παράταξη με επικεφαλής ωστόσο τον κύριο Γκαράνη, στον Δήμο Καβάλας τον δημαρχιακό θώκο εγκαταλείπει η κυρία Τσανάκα η οποία παραδίδει στον κύριο Μουριάδη και τέλος στον Δήμο Δράμας ο νικητής των εκλογών είναι ο κύριος Μαμσάκος.