Ο Ματωμένος γάμος του Φεντερικο Γκαρθία Λόρκα από το θεατρικό εργαστήρι «ανατολικά του Νέστου»

Το θέατρο Ανατολικά Του Νέστου ανεβάζει το «Ματωμένο γάμο» του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα την Τρίτη 4 και την Τετάρτη 5 Ιουνίου στις 9.00 το βράδυ ,

στο αμφιθέατρο Καραθεοδωρή στην πανεπιστημιούπολη Κιμμερίων Ξάνθης. Το θεατρικό εργαστήρι ερεύνησε το  αριστουργηματικό  κλασικό κείμενο,  ‘’πειραματίστηκε’’ πάνω σε αυτό και του έδωσε μία νέα και διαφορετική πνοή.

Το θεατρικό εργαστήρι  «Ανατολικά του Νέστου» αφιέρωσε στον σπουδαίο Ανδαλουσιανό θεατρικό συγγραφέα και ποιητή Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα, τη φετινή χρονιά ενώ παράλληλα έβαλε τη δική του προσωπική  υπογραφή σε μια ιδιαίτερη και ξεχωριστή παράσταση.

Ο Ματωμένος γάμος γράφτηκε το 1932 και έκανε πρεμιέρα στη Μαδρίτη το 1933. Στην Ελλάδα παίχτηκε για πρώτη φορά τον Απρίλιο του 1948 από το θέατρο Τέχνης σε σκηνοθεσία Κάρολου Κουν και μουσική του Μάνου Χατζιδάκι

Ο Λόρκα εμπνέεται την υπόθεση του έργου από μια πραγματική ιστορία που συνέβη στην Ισπανική ύπαιθρο και με τον ποιητικό λυρισμό της γραφής του, δημιουργεί ένα από τα σημαντικότερα έργα της παγκόσμιας δραματουργίας όπου υπογραμμίζεται η πειθήνια υποταγή των γυναικών που αποζητούν ελευθερία στην παραδοσιακή κοινωνία της ισπανικής υπαίθρου, η οποία τους αρνείται την κοινωνική ή ερωτική ισότητα.

Να σημειώσουμε ότι την κινησιολογική επιμέλεια της παράστασης έχει η Κρυσταλία Γρηγόρη, με στόχο να αποδοθεί όσο γίνεται καλύτερα το κλασικό αυτό έργο και να παρουσιαστεί στο κοινό  ένα άρτιο αποτέλεσμα.