Μεγάλο ενδιαφέρον για τον διαγωνισμό 2,5 εκ. ευρώ για τρόφιμα μέσω ΤΕΒΑ

Το μεγάλο ενδιαφέρον για τον διεθνή διαγωνισμό 2,5 εκ. ευρώ για τρόφιμα μέσω ΤΕΒΑ, αναδεικνύουν οι δεκάδες κατατεθειμένες προσφορές. Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Κομοτηνής στην τελευταία συνεδρίασή της ενέκρινε το πρακτικό Νο 2 της επιτροπής διαγωνισμού του ηλεκτρονικού διεθνούς διαγωνισμού της προμήθειας  όπου συνολικά κατατέθηκαν 21 προσφορές, μία απορρίφθηκε και δύο αποκλείστηκαν. Αυτό σημαίνει ότι το επόμενο στάδιο του διαγωνισμού συνεχίζει με 18 προσφορές, οπότε θα γίνει αποσφράγιση και αξιολόγηση αυτών.

Ο πρώτος αυτός διαγωνισμός της τάξης των 2,5 εκ. ευρώ για δωρεάν τρόφιμα στη Ροδόπη, σηματοδοτεί την έναρξη υλοποίησης του νέου προγράμματος ΤΕΒΑ στους τέσσερις Δήμους του νομού. Ο Δήμος Κομοτηνής είναι ο επικεφαλής εταίρος/δικαιούχος της Κοινωνικής Σύμπραξης, Ροδόπη, που ανταποκρίθηκε σε πρόσκληση του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. και συμμετέχουν ως εταίροι ο Δήμος Ιάσμου, ο Δήμος Αρριανών και ο Δήμος Μαρωνείας Σαπών, καθώς και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ) υποστηρίζει τη διανομή τροφίμων και βασικών υλικών αγαθών, συνδυαστικά με συνοδευτικά μέτρα τα οποία στοχεύουν στην κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελουμένων και υλοποιείται στο σύνολο της χώρας και τοπικά στους Δήμους της Ροδόπης.

Το νέο πρόγραμμα ύψους 3,5 εκ. ευρώ θα υλοποιήσει τις ενέργειες για την εξασφάλιση προϊόντων παντοπωλείου (ρύζι, μακαρόνια, αλεύρι, φακές, κρέας κ.ά.) και βασικών ειδών υλικής συνδρομής (σαμπουάν, χαρτί υγείας, οδοντόκρεμα, οδοντόπαστα κ.ά.). Οι δικαιούχοι του προγράμματος θα είναι οι ωφελούμενοι ενταγμένοι μέσω Η.ΔΙ.Κ.Α. (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης) οι οποίοι θα λαμβάνουν εκτός από το επίδομα Κ.Ε.Α. (Κοινωνικό Επίδομα Απόρων) και τα τρόφιμα του προγράμματος, ενώ θα συμμετέχουν και στις δράσεις των συνοδευτικών μέτρων που θα υλοποιηθούν.