Δυνατά στην μάχη των εθνικών εκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ

Στα αρμόδια όργανα του κόμματος, δηλαδή στην κεντρική επιτροπή, την επομένη των εκλογών, και στην πολιτική γραμματεία την Τετάρτη, αποτιμήθηκε και αναλύθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ το αποτέλεσμα της αναμέτρησης της 26ης Μαΐου και η ήττα με περισσότερες από 9 μονάδες διαφορά από τη Νέα Δημοκρατία.

Σε περισσότερο επικοινωνιακά λάθη αποδίδει την ευρεία ήττα της 26ης Μαΐου και το κακό αποτέλεσμα ειδικά στις ευρωεκλογές, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη, Γιώργος Χατζηθεοδώρου, τονίζοντας ότι πρέπει το έργο της κυβέρνησης να επικοινωνηθεί στην κοινωνία. Υπογράμμισε επίσης τον τεράστιο κίνδυνο που διατρέχουν οι λαϊκές κατακτήσεις από ενδεχόμενη επιστροφή της Νέας Δημοκρατίας στην εξουσία αλλά και το ότι είναι εφικτό ν’ αναστραφεί το αποτέλεσμα της 26ης Μαΐου.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος σύσκεψη με τους συνεργάτες του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υπερασπίστηκε τα κυβερνητικά πεπραγμένα του, υποστήριξε τη θέση ότι «το εκλογικό αποτέλεσμα εμπεδώνει τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ» ως δεύτερου πυλώνα του δικομματισμού, αν και «δεν είναι αντάξιο των προσδοκιών μας».