Ψήφο κατά συνείδηση προκρίνει ο Σάββας Μελισσοπουλος

Στους πολλούς παράγοντες που επηρεάζουν το εκλογικό αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών αναφέρθηκε στην αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος της 26ης Μαΐου ο επικεφαλής της παράταξης «Ξάνθη για Όλους» Σάββας Μελισσόπουλος. Όσον αφορά την δεύτερη Κυριακή ήταν κατηγορηματικός στην θέση του συνδυασμού του να ζητήσει ψήφο κατά συνείδηση, στην λογική ότι αμφότεροι οι υποψήφιοι δήμαρχοι πρεσβεύουν τις ίδιες, καταδικαστέες κατά τον ίδιο λογικές και πολιτικές.

Για αθέμιτα μέσα που χρησιμοποίησαν κάποιοι από τους συνδυασμούς που συμμετείχαν στις δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου στον δήμο Ξάνθης αναφέρθηκε ο επικεφαλής της παράταξης «Ξάνθη για Όλους» Σάββας Μελισσόπουλος, χαρακτηρίζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα πλασματικό μεν αλλά σεβαστό από τον ίδιο και την παράταξή του. Αναφερόμενος στους κυρίους Δημαρχόπουλο και Τσέπελη που θα «μονομαχήσουν» για τον δημαρχιακό θώκο την δεύτερη Κυριακή των δημοτικών εκλογών τόνισε ότι οι δύο συνδυασμοί τους προέρχονται από την ίδια «μήτρα» προτρέποντας σε ψήφο κατά συνείδηση.

Το σημαντικό βέβαια είναι το σκηνικό που ήδη έχει διαμορφωθεί στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης ήδη από την πρώτη Κυριακή αφού με την θέσπιση της απλής αναλογικής με την οποία διεξήχθησαν οι εκλογές της 26ης Μαΐου ο πόλος εξουσίας έχει μεταφερθεί από τα χέρια του εκάστοτε δημάρχου σε αυτά των δημοτικών συμβούλων και του θεσμικού οργάνου του δημοτικού συμβουλίου στο οποίο θα πρέπει πλέον να προσβλέπουν οι δημότες της Ξάνθης προκειμένου να δουν βελτίωση στην πολη αλλά και στην καθημερινότητά τους.