Μ. Φανουρακης: «Οι δημότες καταψήφισαν τον Δημαρχοπουλο»

Την άποψή του ότι οι πολίτες αποφάσισαν κατ’ αρχήν ποιοι πρέπει να φύγουν από τον δήμο υποστήριξε ο Μανώλης Φανουράκης αφήνοντας παράλληλα αιχμές κατά της απερχόμενης δημοτικής αρχής για διαρροή αποτελεσμάτων μέσω των αντιγράφων των δικαστικών αντιπροσώπων για την δημιουργία εντυπώσεων.

Στο δίλημμα για το αν θέλουν δήμαρχο τον Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο ή τον Μανώλη Τσέπελη εξετάζοντας το ποιος μπορεί να είναι αυτός που θα διαχειριστεί καλύτερα τις τύχες του δήμου Ξάνθης έθεσε στους δημότες της ο Μανώλης Φανουράκης. Παράλληλα άφησε και αιχμές κατά της απερχόμενης δημοτικής αρχής και του ίδιου του δημάρχου Ξάνθης για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκαν τα αντίγραφα των πρακτικών που κατατέθηκαν από τους δικαστικούς αντιπροσώπους των εκλογικών τμημάτων στον δήμο Ξάνθης.
Η παράταξη «Δύναμη για το Αύριο», πραγματοποιώντας μία επίδειξη ενότητας και ομοψυχίας συναντήθηκε προ ημερών σε κεντρικό ξενοδοχείο της Ξάνθης με τα μέλη της ν’ ανανεώνουν την πίστη τους στον επικεφαλής της παράταξης, Μανώλη Τσέπελη, ενόψει της κρίσιμης αναμέτρησης της προσεχούς Κυριακής.

Ηχηρή παρέμβαση είχαμε υπέρ της υποψηφιότητας Τσέπελη από τον πολύπειρο πρώην δημοτικό σύμβουλο Θανάση Ξυνίδη, ο οποίος σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης με τίτλο «Και να θέλω να κρυφτώ πίσω από το δάχτυλό μου» αναφέρει: «Στήριξα Σάββα Μελισσόπουλο γιατί με το υπέροχο ψηφοδέλτιό του πίστεψα και πιστεύω ότι είχε την καλύτερη αυτοδιοικητική πρόταση.

Οι Ξανθιώτες δεν το εκτίμησαν έτσι και διάλεξαν η επιλογή τη δεύτερη Κυριακή να είναι μεταξύ Μανώλη Τσέπελη και Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου.

Μια αυτοδιοικητική φιλοσοφία που δεν με εκφράζει, το έχω αναλύσει αρκετά.

Δεν θα απέχω όμως από τη δεύτερη Κυριακή.

Δεν θα κάνω αυτό που κατηγόρησα το 2010 και το 2014 αυτούς που στη λογική όλοι ίδιοι είναι κατάντησαν την πόλη στα σημερινά της χάλια.

Γιατί ακόμα και τώρα ΟΦΕΙΛΩ να διαλέξω.

Και έχω επιχειρήματα που θα με βοηθήσουν.

Δεν εμπιστεύομαι κακότροπους ανθρώπους.

Δεν εμπιστεύομαι ανύπαρκτους στο παρελθόν.

Δεν εμπιστεύομαι εντεταλμένους.

Δεν εμπιστεύομαι αδιάφορους στην καθημερινότητα.

Ακόμα και στο μη χείρον θα είμαι εκεί.