«Ο μικρός πρίγκιπας» από το 2ο τμήμα του 5ου δημοτικού σχολείου και το 1ο ειδικό σχολείο Ξάνθης – παρασκευή 31 Μαΐου

Ένα διαχρονικό έργο,  που αγγίζει υπαρξιακά θέματα τα οποία πάντα θα είναι επίκαιρα και πάντα θα ενδιαφέρουν την ανθρωπότητα θα μας παρουσιάσει το 2ο τμήμα της Ε’ Τάξης του 5ου Δημοτικού Σχολείου με την συμμετοχή του 1ου Ειδικού Σχολείου Ξάνθης. Ο μικρός πρίγκιπας θα μας ξυπνήσει το μικρό παιδί που όλοι κρύβουμε μέσα μας ενώ  ήδη οι παραστάσεις έχουν ξεκινήσει για τα δημοτικά σχολεία της πόλης και  η τελική παράσταση για το κοινό της Ξάνθης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή το βράδυ στο Δημοτικό Αμφιθέατρο.

Αν υπάρχει ένα βιβλίο που έχει αγαπηθεί φοβερά από μικρούς και μεγάλους, αυτό είναι ο ‘Μικρός Πρίγκιπας’ του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ, το γεγονός μάλιστα ότι έχει μεταφραστεί σε 300 γλώσσες αποδεικνύει πόσο πολύ έχει επηρεάσει τον κόσμο. Πάντα θα νοιαζόμαστε για την αγάπη, τη φιλία, το πώς μεγαλώνουμε και το πώς να θυμόμαστε το μικρό παιδάκι που κρύβουμε όλοι μέσα μας. Οι μαθητές του 2ου τμήματος της Ε’ Τάξης του 5ου Δημοτικού Σχολείου με την συμμετοχή του 1ου Ειδικού Σχολείου Ξάνθης επέλεξαν το συγκεκριμένο έργο ώστε να το παρουσιάσουν στο κοινό της Ξάνθης την Παρασκευή 31 Μαΐου στις 7 μμ, στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης. Ο φανταστικός αυτός Πρίγκιπας ήταν, είναι και θα είναι, το μικρό παιδί που κρύβουμε όλοι μέσα μας αυτό που κάνει τις πιο σωστές ερωτήσεις, βλέπει τον κόσμο με τελείως διαφορετικό τρόπο και δεν φοβάται να πει στους ενήλικες σκληρές αλήθειες.

Και μαζί με το γέλιο του μικρού πρίγκιπα που κάνει εκατομμύρια άστρα να ακούγονται σαν κουδουνάκια,  θα ακούσουμε και  το γέλιο και την φωνή των υπέροχων μικρών ηρώων που θα μας παρουσιάσουν την παράσταση και θα μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε στο έπακρο  ότι το ουσιώδες δεν το βλέπουν τα μάτια και φυσικά ότι όλοι είμαστε διαφορετικοί.