Α. Πασχαλης: «Η μεγάλη νίκη στις ευρωεκλογές προϊδεάζει και για το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών»

Αισιόδοξος στις εκτιμήσεις του ότι θα αποτυπωθεί η τάση που δημιουργήθηκε υπέρ της Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου και στις εθνικές εκλογές που θ’ ακολουθήσουν ήταν το μέλος της πολιτικής γραμματείας του κόμματος, Αντώνης Πασχάλης, σε δηλώσεις του στο Κανάλι 6.

Την βεβαιότητά του ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός εξέφρασε ο Αντώνης Πασχάλης, μέλος της πολιτικής γραμματείας της Νέας Δημοκρατίας, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Παράλληλα υποστήριξε ότι το μεγάλο φαβορί για την θέση του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι, κατά τη γνώμη του πάντα, ο Χρήστος Μέτιος.

Αναμφισβήτητα πάντως το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και η σημαντική διαφορά που κατέκτησε η Νέα Δημοκρατία δύσκολα δεν θα επηρεάσουν τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, είτε πρόκειται για δήμους είτε, ακόμη περισσότερο, για τις περιφέρειες. Άλλωστε ήδη η Νέα Δημοκρατία είχε προσδώσει έντονα κομματικό χαρακτήρα στις περιφερειακές εκλογές, πριν καν ανοίξουν οι κάλπες της 26ης Μαΐου.