Αποχή και «ανακύκλωση» προσώπων βλέπει ο Γ. Χατζηθεοδωρου ως αιτίες του εκλογικού αποτελέσματος

Στην μεγάλη αποχή αλλά και στην επιλογή σημαντικού αριθμού συνδημοτών του να επιλέξουν και πάλι τα ίδια πρόσωπα για να διεκδικήσουν την ηγεσία του δήμου Ξάνθης, απέδωσε το εκλογικό αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών σε αυτόν ο επικεφαλής της παράταξης «Πολίτες για την Ξάνθη», Γιώργος Χατζηθεοδώρου.

Με ανακοίνωσή της που υπογράφει ο επικεφαλής της Γιώργος Χατζηθεοδώρου, η παράταξη των «Πολιτών για την Ξάνθη» δίνει την δική της εξήγηση για το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών της 26ης Μαΐου στον δήμο Ξάνθης, τονίζοντας το θέμα της αποχής μεγάλου αριθμού ψηφοφόρων καθώς και την επιλογή όσων ψήφισαν να στηρίξουν τα ίδια πρόσωπα.

Πιο συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι: «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους πολίτες της Ξάνθης που μας τίμησαν με την ψήφο τους, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να εκπροσωπήσουμε τους συμπολίτες μας στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο. Προσωπικά ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου, τους υποψήφιους δημοτικούς Συμβούλους, τους συνεργάτες μου και όλο τον κόσμο που πλαισίωσε την προσπάθειά μας. Που μας συνόδευσε στον ωραίο αγώνα που δώσαμε με εντιμότητα, όραμα και ενθουσιασμό. Τώρα χρειάζεται να αποτιμήσουμε το αποτέλεσμα και να προσπαθήσουμε να ερμηνεύσουμε δυο κυρίαρχα για εμάς ζητήματα.

Πρώτον, το μεγάλο ποσοστό της αποχής η οποία έφτασε στο 50%. Είναι ανησυχητικό για εμάς το γεγονός ότι ένας/μία στους 2 Ξανθιώτες/-ώτισσες αρνήθηκαν να ψηφίσουν ή αδιαφόρησαν για το ποιος θα διοικήσει τον δήμο μας. Δεύτερον, να προσπαθήσουμε να εντοπίσουμε τους λόγους για τους οποίους οι μισοί Ξανθιώτες και Ξανθιώτισσες επέλεξαν την ‘’ανακύκλωση’’ των ίδιων προσώπων, τουλάχιστον σε επίπεδο των επικεφαλής των παρατάξεων, στην τοπική αυτοδιοίκηση του δήμου μας.

Όπως και να έχει η ετυμηγορία των Δημοτών είναι σεβαστή. Εμείς συνεχίζουμε την ανιδιοτελή μας προσπάθεια, έχοντας ως γνώμονα το καλό των πολλών, για έναν δήμο με ισότητα και ευημερία για όλους τους δημότες του, χωρίς να τους κατατάσσει σε πολίτες α΄ και β΄ κατηγορίας, άρα και ευάλωτους στην όποια μορφής χειραγώγηση. Σε τελική ανάλυση δίνουμε τον αγώνα μας για την ίδια τη Δημοκρατία.