«Μονομαχία» Μετιου και Τοψιδη στον δεύτερο γύρο

Μεγάλοι κερδισμένοι της εκλογικής «μάχης» του πρώτου γύρου των περιφερειακών εκλογών στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ήταν τόσο ο απερχόμενος περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος, που στηρίχθηκε επίσημα από τη Νέα Δημοκρατία όσο και ο «αντάρτης» του ίδιου κόμματος Χριστόδουλος Τοψίδης, που προκρίθηκαν στον δεύτερο γύρο με μικρή διαφορά μεταξύ τους.

Ο Χρήστος Μέτιος δείχνει να είναι τελικά αυτός που θα κόψει πρώτος το «νήμα» στον πρώτο γύρο των περιφερειακών εκλογών για την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αφού με καταμετρημένο το 76,74% των εκλογικών τμημάτων προηγείται του Χριστόδουλου Τοψίδη έστω και με βραχεία κεφαλή με τον πρώτο να φτάνει το 34,73% εκλέγοντας 18 περιφερειακούς συμβούλους και τον δεύτερο να φτάνει μέχρι στιγμής το 30,19% εκλέγοντας 15 συμβούλους.

Στην τρίτη θέση ακολουθεί ο ανεξάρτητος υποψήφιος Κώστας Κατσιμίγας που στηρίχθηκε και από τον ΣΥΡΙΖΑ, συγκεντρώνοντας 12,81% των ψήφων και εκλέγοντας 6 συμβούλους, χωρίς όμως να καταφέρνει τελικά να κάνει την έκπληξη και να μπει «σφήνα» μεταξύ των κυρίων Μέτιου και Τοψίδη. Στα αξιοσημείωτα και η εκλογική επίδοση του συνδυασμού «Περιφέρεια σε Δράση» του πρώην δημάρχου Καβάλας, Κώστα Σημιτζή, ο οποίος κατάφερε να συγκεντρώσει το 10,24% των ψήφων εκλέγοντας 5 συμβούλους. Τρεις έδρες επίσης καταλαμβάνει η παράταξη του Δημήτρη Παπατολίδη που στηρίχθηκε από το ΚΚΕ, δύο έδρες η «Πατριωτική Αυγή» και από μία έδρα οι παρατάξεις του ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ανεξάρτητου υποψηφίου Ανδρέα Καραγιώργη.