Όλα έτοιμα στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης για τις εκλογές

Με γρήγορους ρυθμούς ολο0κληρώνονται στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης και οι τελευταίες λεπτομέρειες προκειμένου όλα να είναι έτοιμα στα εκλογικά κέντρα για να υποδεχθούν τους ψηφοφόρους την προσεχή Κυριακή στο άνοιγμα της εκλογικής διαδικασίας της 26ης Μαΐου.

Από νωρίς το πρωί της Παρασκευής σάκοι με εκλογικό υλικό φορτώνονταν από το προσωπικό της περιφερειακής ενότητας Ξάνθης σε φορτηγά για να μεταφερθούν στα εκλογικά κέντρα αφού ήδη οι δικαστικοί αντιπρόσωποι έχουν αρχίσει να εμφανίζονται στα πόστα τους για να τους παραλάβουν. Παράλληλα και οι υπηρεσίες του δήμου Ξάνθης αλλά και των υπολοίπων δήμων του νομού ολοκληρώνουν τον εφοδιασμό των εκλογικών κέντρων με τα αναγκαία υλικά όπως οι κάλπες, τα παραβάν κλπ., προκειμένου όλα να είναι έτοιμα στις 7 το πρωί της Κυριακής για τους πολίτες που θα προσέλθουν  για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Σε σχετική ανακοίνωση του γραφείου τύπου της περιφερειακής ενότητας Ξάνθης αναφέρεται, τέλος, ότι τα εκλογικά συνεργεία της περιφέρειας ΑΜΘ θα καταχωρούν στα πληροφορικά συστήματα που έχουν εγκατασταθεί ξεκινώντας με τα αποτελέσματα συνδυασμών και υποψηφίων για τις ευρωεκλογές, θα ακολουθούν τα αποτελέσματα συνδυασμών και υποψηφίων για τις περιφερειακές εκλογές και τέλος τα αποτελέσματα υπέρ των συνδυασμών αλλά όχι των υποψηφίων για τις δημοτικές εκλογές. Σύμφωνα με την ανακοίνωση σε αυτές τις εκλογές δεν θα λειτουργήσει γραφείο τύπου στην Π.Ε. Ξάνθης και τα αποτελέσματα θα εμφανίζονται σε πραγματικό χρόνο όπως θα καταχωρούνται στην ιστοσελίδα της Π.Ε. Ξάνθης που είναι η www.xanthi.gr ενώ τα επίσημα αποτελέσματα θ’ ανακοινωθούν από τα αρμόδια Πρωτοδικεία.