Το ημέρωμα της στρίγγλας του Ουίλιαμ Σαίξπηρ στην αγγλική γλώσσα ανέβασε το 2ο γυμνάσιο Ξάνθης

Το ημέρωμα της Στρίγγλας του Ουίλιαμ Σαίξπηρ στην αγγλική γλώσσα ανέβασε το 2ο Γυμνάσιο Ξάνθης στις εκδηλώσεις των Γιορτών Νεολαίας Ξάνθης στο Δημοτικό Αμφιθέατρο  στις 17 Μαΐου 2019  στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus και ο κόσμος γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα απολαμβάνοντας μία υπέροχη θεατρική παράσταση.

Πολιτισμός, πραγματική παιδεία ,χαρά, άνοιγμα στην κοινωνία, κέφι, συνεργασία, γέλιο ,αισιοδοξία, προσαρμοστικότητα, πολλή δουλειά και απίστευτη συγκίνηση από τα εξαιρετικά παιδιά που εργάστηκαν σκληρά για να χαρίσουν στους παρευρισκόμενους την θεατρική μας παράσταση!!

Σκοπός της παράστασης ήταν η εξοικείωση των μαθητών  με την αγγλική γλώσσα, στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus μέσα από ένα δύσκολο κείμενο και φυσικά η δημιουργική αξιοποίηση του γλωσσικού κώδικα. Παράλληλα, η ευκαιρία που δόθηκε στους μαθητές να συμμετάσχουν ενεργά  στην προετοιμασία της εν λόγω παράστασης, ενδυνάμωσε την αυτοπεποίθησή τους στη χρήση της αγγλικής γλώσσας. Άλλωστε η συμμετοχή τους στο εν λόγω ευρωπαϊκό πρόγραμμα έχει ως βασική προϋπόθεση την πολύ καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας. Άλλωστε τέτοιου είδους δραστηριότητες ενισχύουν την συμμετοχή, βοηθούν την λειτουργία του μαθητή σε ομάδες και κάνουν πιο εύκολη την  αφομοίωση της γνώσης.

Εκπαιδευτικοί ,μαθητές μαθήτριες και Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων δημιούργησαν όλοι μαζί  μια εκπληκτική ομάδα που δούλεψαν με μεράκι και αυταπάρνηση για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις δυσκολίες με σκοπό την τελική επίτευξη του στόχου τους.

Σε αυτήν την εξαιρετική προσπάθεια συνοδοιπόροι ήταν οι εκπαιδευτικοί του 2ου Γυμνασίου Ξάνθης Αλεξιάδου, Συρόπουλο, Κοντοβό, Αθανασιάδου, Μορβάκη, Σούρλατζη και η Στέλλα Γκρήκοβιτς –θεατροπαιδαγωγός.  Αξίζει να σημειώσουμε ότι  τον Συντονισμό και την οργάνωση του εξαιρετικού αυτού εγχειρήματος είχε η κ. Έλενα Τάτσιου –Διευθύντρια του 2ου Γυμνασίου Ξάνθης.