Τριήμερη απεργία από τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα

Τριήμερη απεργία ξεκίνησαν την Πέμπτη οι ιδιώτες εργαστηριακοί ιατροί, Βιοπαθόλογοι και Μικροβιολόγοι, οι οποίοι αποφάσισαν ομοφώνα την συμμετοχή τους στις απεργιακές κινητοποιήσεις των συλλογικών συνδικαλιστικών οργάνων τους, προχωρώντας στο κλείσιμο των Μικροβιολογικών Εργαστηριών από την Πέμπτη 23 μέχρι το Σάββατο 25 Μάιου 2019.

Ταλαιπωρία περιμένει την Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο όσους πολίτες έχουν προγραμματίσει να κάνουν τις συγκεκριμένες ημέρες εξετάσεις σε ιδιωτικά διαγνωστικά ιατρεία και εργαστήρια. Όπως ανακοίνωσαν οι εκπρόσωποι τόσο των μικρών όσο και των μεγάλων μονάδων, τα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια και κέντρα αναστέλλουν τη λειτουργία τους την Πέμπτη 23, την Παρασκευή 24 και το Σάββατο 25 Μαΐου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις πολύ υψηλές περικοπές στις αποζημιώσεις τους, ως αποτέλεσμα των υποχρεωτικών εκπτώσεων που καλούνται να κάνουν στον ΕΟΠΥΥ. Ο Ιατρικός Σύλλογος Ξάνθης εξέφρασε την στήριξη του στους βιοπαθολόγους επισημαίνοντας ότι πρέπει να προστατευτούν πρώτα από όλα οι ανάγκες των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ για ποιοτικές διαγνωστικές εξετάσεις και  παράλληλα τα δικαιώματα των εργαστηριακών ιατρών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκπρόσωποι των διαγνωστικών κέντρων καλούν το υπουργείο σε διάλογο για την ανεύρεση λύσεων για την επιβίωση των ιδιωτικών μονάδων πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και προειδοποιούν ότι η τριήμερη απεργία είναι μόνο η αρχή των κινητοποιήσεων.