Γ. Καλιαμπακας: Ο δρόμος της συμμετοχής μπορεί να οδηγήσει στο δρόμο της ανάπτυξης στην περιφέρεια ΑΜΘ

Η συμμετοχή των νέων στα κοινά είναι καθοριστική για την προοπτική του δημοκρατικού  μας πολιτεύματος και για την οικοδόμηση της κοινωνίας των πολιτών, στην οποία όλοι  προσβλέπουμε. Μία φρέσκια υποψηφιότητα στις ερχόμενες εκλογές είναι αυτή του Γιώργου Καλαμπάκα ως υποψήφιου περιφερειακού συμβούλου με την Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία του Κώστα Κατσιμίγα για την Περιφέρεια της ΑΜΘ.

Ο Γεώργιος Καλιαμπάκας είναι απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ ενώ την τρέχουσα περίοδο ολοκληρώνει τις μεταπτυχιακές του σπουδές. Αποφάσισε να συμμετέχει στις περιφερειακές εκλογές 2019  ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Κώστα Κατσιμίγα και  δίνει το στίγμα ενός νέου ανθρώπου που θέλει και μπορεί  με υψηλό το αίσθημα ευθύνης, με την πολιτική διαπαιδαγώγηση και τις γνώσεις που κατέχει να ανταποκριθεί πλήρως στο ρόλο που αποφάσισε να διεκδικήσει.

Πως όμως αντιμετώπισαν την υποψηφιότητα του οι συνομήλικοι και γενικότερα οι νέοι της περιοχής ; Χωρίς αμφιβολία, σήμερα η νεολαία σκέπτεται, αμφιβάλλει, αμφισβητεί, ερευνά, προβληματίζεται, συμμετέχει  και ταυτόχρονα  αναζητά απαντήσεις σε ερωτήματα που άμεσα αφορούν όλους τους τομείς της δραστηριότητάς της. Θέλουμε τους νέους μας ενεργούς πολίτες πρώτα σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο και στην συνέχεια σε πανελλήνιο και μετά σε πανευρωπαϊκό. Οι νέοι και οι νέες πρέπει να συμμετάσχουν στα κοινά με οργανωμένο και δημιουργικό τρόπο, έχοντας κατακτήσει μια νέα μορφή συλλογικής έκφρασης, στενά συνδεμένη με τη διαχείριση των υποθέσεων της τοπικής κοινωνίας. Με αυτό τον τρόπο δίδεται η ευκαιρία να καταρριφτεί πλέον ο μύθος της κοινωνικά «αδιάφορης» και «ανενεργής» νεολαίας.