Χ. Ζεϊμπεκ για επίθεση στο εκλογικό στέκι από χρυσαυγιτες – Αυτός είναι ο σεβασμός τους στη δημοκρατία

Ο σεβασμός τους προς τη δημοκρατία είναι αυτή καθιστώντας ακόμη πιο επίκαιρη την μάχη που δίνουμε με την ακροδεξιά σχολίασε ο βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ ΧΟυσεϊν Ζεϊμπέκ με αφορμή την επίθεση στο εκλογικό στέκι του κόμματος από χρυσαυγίτες.

Επίθεση εναντίον του εκλογικού περιπτέρου του  ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη πραγματοποίησαν άγνωστοι δράστες της νύχτα του Σαββάτου. Οι δράστες επιχείρησαν να διαρρήξουν τον οικίσκο και το κατάφεραν ξηλώνοντας την οροφή από την οποία πέταξαν καφέδες και άλλα υλικά στο εσωτερικό. Επίσης γέμισαν με διάφορα συνθήματα το περίπτερο. Οι δράστες ζωγράφισαν το έμβλημα της Χρυσής Αυγής καθώς και φασιστικά σύμβολα όπως κέλτικους σταυρούς. Το βανδαλισμό διαπίστωσαν το πρωί οι υπεύθυνοι του περιπτέρου που ειδοποίησαν την αστυνομία. Η μάχη μας με την ακροδεξιά καθίσταται πιο επίκαιρη από ποτέ σχολίασε ο βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ στέλνοντας σαφές μήνυμα πως οι πρακτικές αυτές των νεοναζί στην Ξάνθη δεν περνάνε

Σ. Γιαννακιδης: Θρασύδειλοι και ακραίοι φασίστες δεν μπορούν να μας εκφοβίσουν

Στο σημείο βρέθηκε το πρωί ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης, ο οποίος σχολίασε στο FACEBOOK. Ακροδεξιοί επιτέθηκαν και βανδάλισαν τα ξημερώματα της Κυριακής το εκλογικό περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης, αφήνοντας φασιστικά και νεοναζιστικά σύμβολα. Το πρωί βρεθήκαμε στο περίπτερο και συζητήσαμε με τους συντρόφους που το στελεχώνουν για τις ζημιές που προκλήθηκαν. Κοινή μας διαπίστωση ότι κανείς δεν μπορεί να μας εκφοβίσει στον αγώνα που κάνουμε, πολύ περισσότερο θρασύδειλοι και ακραίοι φασίστες. Το διακύβευμα άλλωστε των ευρωεκλογών σε μία εβδομάδα είναι ακριβώς η ανάσχεση της ακροδεξιάς στην Ελλάδα και όλη την Ευρώπη.