Θεσμός οικογενειακού γιατρού – Ενημερωτική δράση με στόχο να ενημερωθούν οι πολίτες

Μία ενημερωτική δράση πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γενικών Οικογενειακών ιατρών Ν. Ξάνθης με στόχο να ενημερωθούν οι πολίτες  για τον θεσμό και τον ρόλο των οικογενειακών  ιατρών, διανέμοντας παράλληλα ενημερωτικό υλικό και συζητώντας μαζί με τους.

Η Παγκόσμια Ημέρα Οικογενειακού Ιατρού γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 19 Μαΐου σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη. Το φετινό μήνυμα για την ημέρα αυτή ήταν  «Οικογενειακός Ιατρός – φροντίζω εσένα σε όλη σου τη ζωή» και είχε σκοπό να τονίσει το ρόλο και την αξία των οικογενειακών γιατρών στην παροχή δια βίου φροντίδας στους ασθενείς τους, σε όλα τα στάδια της ζωής τους από τη βρεφική κούνια μέχρι το βαθύ γήρας. Με αφορμή αυτή την μέρα ο Σύλλογος Γενικών Οικογενειακών ιατρών Ν. Ξάνθης πραγματοποίησε δράση ενημέρωσης το πρωί του Σάββατου στην κεντρική πλατεία  για την γνωριμία των πολιτών με την ειδικότητα και αναγνώριση του ρόλου τους.

Οι Οικογενειακοί Ιατροί αποτελούν το πρώτο σημείο επαφής του ατόμου με το σύστημα υγείας και λειτουργούν συχνά σαν κόμβος για τη διαχείριση της υγείας του ασθενούς παρέχοντας συνέχεια στη φροντίδα. H συνέχεια στη φροντίδα σχετίζεται με μεγαλύτερη ικανοποίηση, καλύτερη συμμόρφωση των ασθενών, λιγότερες νοσηλείες και σπανιότερη χρήση τμημάτων επειγόντων περιστατικών των νοσοκομείων.