Στο Δροσερό βρέθηκε ο Γ. Χατζηθεοδωρου

Στο Δροσερό βρέθηκε πριν λίγες ημέρες ο υποψήφιος δήμαρχος Ξάνθης με τον συνδυασμό των «Πολιτών για την Ξάνθη», Γιώργος Χατζηθεοδώρου και μάλιστα μετά από πρόσκληση τν κατοίκων του οικισμού για να του μεταφέρουν τα παράπονά τους για την κατάσταση στην οποία βρέθηκε ο οικισμός και τα σπίτια τους μετά από μία ακόμη νεροποντή.

Τον επικεφαλής των «Πολιτών για την Ξάνθη», Γιώργο Χατζηθεοδώρου, κάλεσαν κάτοικοι του οικισμού του δροσερού προκειμένου να του δείξουν αλλά και να καταδείξουν τα προβλήματα που δημιουργούνται στον οικισμό σχεδόν με κάθε νεροποντή εξαιτίας της έλλειψης βασικών υποδομών, με αποτέλεσμα να πλημμυρίζουν κάθε φορά που βρέχει δρόμοι, καταστήματα και σπίτια του οικισμού.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Ξάνθης μετά την επίσκεψή του δήλωσε ότι: «Αυτό που με λυπεί πάρα πολύ είναι αυτά που λέγονται, γράφονται και ακούγονται για το ότι το Δροσερό αποτελεί την «μαύρη τρύπα» του δήμου Ξάνθης . Είναι ένας οικισμός στον οποίο ζουν οκτώ με δέκα χιλιάδες άνθρωποι και άρα λοιπόν δεν μπορώ να θεωρήσω ότι εκεί υπάρχει μία «μαύρη τρύπα», δηλαδή ότι υπάρχει κάποιος εκεί που δεν φαίνεται. Αυτό που γίνεται τόσα χρόνια τώρα είναι να προσπαθήσουν να κρατήσουν όλους αυτούς τους ανθρώπους «αόρατους» και μακριά από όλους εμάς τους υπόλοιπους Ξανθιώτες. Τους θυμόμαστε μόνο όταν έχουμε δημοτικές ή περιφερειακές εκλογές για να τους χρησιμοποιήσουμε μοιράζοντας πότε τσουρέκια και πότε κανένα μπουκάλι κρασί… Αυτοί οι άνθρωποι όμως πλέον έχουν μπει μέσα στον κόσμο κι επειδή γνωρίζουν τι συμβαίνει στην κοινωνία, έχουν ξενιτευτεί για να ζήσουν τις οικογένειές τους καταλαβαίνουν πολύ καλά τι συμβαίνει. Έτσι καταλαβαίνουν και το ότι τα τελευταία 3-4 χρόνια ζούνε σε μία άλλη κατάσταση τουλάχιστον αναφορικά με το οικονομικό κομμάτι αφού όλοι τους πλέον έχουν μία κάρτα αλληλεγγύης, παίρνουν ένα κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης που να τους βοηθά να έχουν τα βασικά αγαθά για να μπορέσουν να συντηρήσουν την οικογένειά τους. Έτσι, παρόλο που κάποιοι δεν το πιστεύουν ακόμη, οι άνθρωποι αυτοί έχουν αρχίσει να σκέφτονται το ποιος είναι αυτός που τους βοηθάει να βγουν πραγματικά από την απομόνωσή τους. Δεν ήταν δική μου η πρωτοβουλία να πάω στο Δροσερό και είναι προγραμματισμένο να πάμε άλλες δύο φορές ακόμη. Με κάλεσαν και πήγα και με κάλεσαν για να μου δείξουν τι συμβαίνει στο Δροσερό με το που πέφτει η πρώτη ψιχάλα στην Ξάνθη. Είδαμε λοιπόν τα σπίτια τους να μετατρέπονται σε πισίνες, κάτι που δεν συμβαίνει στην υπόλοιπη πόλη. Είναι αξιολύπητο για τον δήμο να μην έχει ξεκινήσει καν ως μελέτες τις βασικές υποδομές που χρειάζεται ο οικισμός αυτός… Αυτό που θέλαμε να δούμε και να μας πουν οι άνθρωποι εκεί το πώς περνάνε, πως είναι τα πράγματα εκεί αλλά και να τους πούμε κι εμείς το τι πιστεύουμε ότι πρέπει να γίνει. Είδαμε μία πραγματική υποστήριξη από τους κατοίκους προς εμάς και στον συνδυασμό μας κάτι που με κάνει να πιστεύω ότι αυτή την φορά το Δροσερό θα είναι η έκπληξη αυτών των εκλογών. Την υποτίμηση και την απαξίωση που έδειξε τα τελευταία 30 – 40 χρόνια η δημοτική αρχή αυτή σε αυτό τον τόπο πιστεύω ότι θα την εισπράξει στις 26 του Μάη»