Παρασκευή 14 Αύγουστος 2020
Αρχική ΜΕΤΑΞΥ ΣΦΥΡΑΣ ΚΑΙ ΑΚΜΟΝΟΣ Η Εφορεία αρχαιοτήτων Ξάνθης τιμά το Σάββατο 18 Μαΐου τους πολίτες που...

Η Εφορεία αρχαιοτήτων Ξάνθης τιμά το Σάββατο 18 Μαΐου τους πολίτες που έχουν παραδώσει αρχαία αντικείμενα

Η εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης αναγνωρίζοντας την μεγάλη συμβολή όλων εκείνων που έχουν παραδώσει αρχαία αντικείμενα , επέλεξε τη διεθνή ημέρα Μουσείων ως την  πλέον καταλληλότερη για να τους τιμήσει, παρουσιάζοντας παράλληλα το αποτέλεσμα αυτής τους της απόφασης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Μαΐου  στις 8 το βράδυ στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αβδήρων και φέρει τον τίτλο «Παραδίδοντας μαθήματα πολιτισμού».

Στα πλαίσια του εορτασμού της Διεθνούς ημέρας Μουσείων η εφορεία Αρχαιοτήτων θέλοντας να τιμήσει τους πολίτες που έχουν παραδώσει αρχαία αντικείμενα που έχουν βρει, θα πραγματοποιήσει εκδήλωση στο Αρχαιολογικό μουσείο των Αβδήρων Ξάνθης, που φέρει τον τίτλο «Παραδίδοντας μαθήματα πολιτισμού».

Θα πραγματοποιηθούν δυο διαλέξεις, τόσο  από την προϊσταμένη εφορίας αρχαιοτήτων Ξάνθης κ. Καλλιντζή, όσο και από την  αρχαιολόγο κ. Χατζηπροκοπίου  όπου θα παρουσιαστούν τα αρχαία που έχουν παραδοθεί στο μουσείο Αβδήρων, και στην συνέχεια θα δοθεί ο λόγος στους  πολίτες που τα παρέδωσαν, στους υπαλλήλους της Εφορείας που συντέλεσαν στη διαδικασία και  τέλος στους αρχαιολόγους  που τα παρέλαβαν. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει γνωριμία με τα αρχαία που βρίσκονται στην έκθεση και δεξίωση.

Η κ. Χατζηπροκοπίου τέλος τόνισε ότι οι πολίτες που παραδίδουν αρχαία αντικείμενα μέσω αυτής τους κίνησης συμβάλλουν στην διάσωση των αρχαίων, στην προστασία της αρχαιολογικής κληρονομιάς και στην πρόοδο της επιστημονικής έρευνας.