Εκστρατεία στείρωσης αδέσποτων ζώων πραγματοποιείται στον δήμο Μυκης με πρωτοβουλία γερμανικής φιλοζωικής οργάνωσης

Εκστρατεία στείρωσης αδέσποτων ζώων πραγματοποιείται στον Δήμο Μύκης για δεύτερη εβδομάδα με πρωτοβουλία γερμανικής φιλοζωικής οργάνωσης σε συνεργασία με εθελοντές του συλλόγου Αδέσποτοι Φίλοι Ξάνθης . Τα αδέσποτα στειρώνονται , ελέγχονται, εμβολιάζονται, κάνουν τεστ λεϊσμανίασης και φορούν ένα σκουλαρίκι με χρωματισμό ανάλογα με την περιοχή που βρίσκονται.

Με στόχο την στείρωση και τον έλεγχο όσο το δυνατόν περισσότερων  αδέσποτων ζώων  στην περιοχή του Δήμου Μύκης ώστε να μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των αδέσποτων στην ορεινή περιοχή, συνεχίζεται για δεύτερη εβδομάδα  το πρόγραμμα των δωρεάν στειρώσεων από Ευρωπαίους κτηνίατρους με πρωτοβουλία γερμανικής φιλοζωικής οργάνωσης και  σε συνεργασία με εθελοντές του συλλόγου Αδέσποτοι Φίλοι Ξάνθης.

Να σημειώσουμε ότι η ίδια φιλοζωική οργάνωση από την Γερμανία είχε επισκεφθεί και πάλι την περιοχή μας  το 2014 και είχε στειρώσει 1200 αδέσποτα στον Δήμο Ξάνθης. Επιθυμία της κ. Sofia Becic είναι να συνεχίσει αυτή τη δράση και σε άλλους δήμους της περιοχής.