Μ. Τσεπελης: «Ποτέ ξανά σε τέτοιο χάλι το δημοτικό κολυμβητήριο»

Το δημοτικό κολυμβητήριο Ξάνθης επισκέφθηκε συνοδεία συμβουλών του συνδυασμού του, «Δύναμη για το Αύριο», ο υποψήφιος δήμαρχος Ξάνθης, Μανώλης Τσέπελης, διαπιστώνοντας από πρώτο χέρι την κατάσταση στην οποία έχει φτάσει να είναι το δημοτικό αθλητικό κέντρο που επί δεκαετίες αποτελούσε σημείο αναφοράς τόσο για τη νεολαία όσο και για τον αθλητισμό της πόλης.

Παρά την σποραδική βροχή και τις αντίξοες γενικά καιρικές συνθήκες ο επικεφαλής του συνδυασμού «Δύναμη για το Αύριο» και υποψήφιος δήμαρχος Ξάνθης, Μανώλης Τσέπελης βρέθηκε με αρκετά μέλη του συνδυασμού του το πρωί της περασμένης Τρίτης στο δημοτικό κολυμβητήριο Ξάνθης για να δει ιδίοις όμμασι την κατάσταση στην οποία αυτό έχει περιέλθει.

Το θέαμα που αντίκρισε, όπως και ο ίδιος ομολόγησε, ήταν ιδιαίτερα αποκαρδιωτικό αφού στο δημοτικό κολυμβητήριο δεν είναι μόνο εμφανή τα σημάδια της πολυετούς εγκατάλειψής του από την δημοτική αρχή αλλά είναι περισσότερο κι από πρόδηλο ότι θα χρειαστούν πολύ εκτεταμένες παρεμβάσεις για να μπορέσει και πάλι κάποια στιγμή αυτό το αθλητικό κέντρο αξίας εκατομμυρίων ευρώ να ξαναγίνει και πάλι λειτουργικό και να παραδοθεί προς χρήση στους δημότες της Ξάνθης, στα αθλητικά σωματεία του νομού μας αλλά και στους συμπολίτες μας με κινητικά προβλήματα για να μπορέσουν να αθληθούν, να προετοιμαστούν να πανηγυρίσουν και πάλι επιτυχίες αλλά και να βελτιώσουν την κατάσταση της υγείας τους αντίστοιχα. Βέβαια μπορεί να έχουν ξεκινήσει οι εργασίες αποκατάστασης του κολυμβητηρίου, έστω και λίγες μόλις εβδομάδες πριν από τις προσεχείς δημοτικές εκλογές και να συνεχίζονται με κανονικούς ρυθμούς, όμως η ζημιά που έχει προκαλέσει η εγκατάλειψη στις εγκαταστάσεις είναι τόσο εκτεταμένη που θα χρειαστεί ακόμη πολύς χρόνος, χρήματα και προσπάθεια ώστε ν’ αποκατασταθεί πλήρως.

Οι παραπάνω διαπιστώσεις οδήγησαν τόσο τον κ. Τσέπελη όσο και τους υποψηφίους του συνδυασμού να υποσχεθούν ότι οι συνδημότες μας δεν θα ξαναδούν τέτοια εικόνα, όχι μόνο στο συγκεκριμένο, αλλά σε κανένα από τα κτίρια του δήμου. Με την ευκαιρία της επίσκεψης στο κολυμβητήριο σημειώνουμε ότι στις βλέψεις του συνδυασμού «Δύναμη για το Αύριο» δεν είναι μόνο η αποκατάστασή του, αλλά και η δημιουργία νέου προπονητηρίου στο γήπεδο της Ασπίδας, για το οποίο μάλιστα υπάρχει ήδη η προμελέτη.