Κεντρική προεκλογική εκδήλωση από το ΚΚΕ στο θεατράκι της πλατείας στις 17 Μαΐου

Εκδήλωση παρουσίασης των θέσεων αλλά και των συνδυασμών που στηρίζει το κόμμα τόσο στις αυτοδιοικητικές εκλογές όσο και στις ευρωεκλογές θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή 17 Μαΐου το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος. Παράλληλα ο νομαρχιακός του γραμματέας και υποψήφιος δήμαρχος Ξάνθης, Κώστας Βογιατζής άσκησε κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία με αφορμή την σύγκρουσή τους για την επταήμερη εργασία.

Την Παρασκευή 17 Μαΐου στις 19:30 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί στο θεατράκι της κεντρικής πλατείας, δίπλα στο δημαρχείο, η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της κομματικής οργάνωσης του ΚΚΕ στην Ξάνθη, στην οποία θα μιλήσουν ο Ζήσης Λυμπερίδης, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Ιμπραήμ Ιμπράμ Κερατζή, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ. Την εκδήλωση Θα χαιρετίσουν ο υποψήφιος  Δήμαρχος Ξάνθης με τη Λαϊκή Συσπείρωση Κώστας Βογιατζής και η υποψήφια Δήμαρχος Αβδήρων με τη Λαϊκή Συσπείρωση Βούλα Μαχαιρίδου. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΚΚΕ καλεί τους ψηφοφόρους να πάρουν θέσει απέναντι στην κάλπη με ένα ενιαίο κριτήριο ψήφου και να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης στις αυτοδιοικητικές εκλογές και του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές. Σε αυτό το πλαίσιο έχει ήδη περιοδεύσει τις προηγούμενες ημέρες στην Ξάνθη και στο Πολυτεχνείο ο υποψήφιος περιφερειάρχης για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη της Λαϊκής Συσπείρωσης, Δημήτρης Παπατολίδης.

Παράλληλα κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία άσκησε ο υποψήφιος δήμαρχος Ξάνθης, με την Λαϊκή Συσπείρωση, Κώστας Βογιατζής, για το θέμα της επταήμερης εργασίας τονίζοντας ότι: «Σε αυτό το θέμα ο ένας κόβει και ο άλλος ράβει…! Η υπόθεση με την λεγόμενη διευθέτηση του χρόνου εργασίας ξεκίνησε ήδη από την δεκαετία του 1990 επί κυβερνήσεως Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Αυτό που συζητείται τώρα είναι ουσιαστικά η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και η διευθέτηση του χρόνου εργασίας στις επτά ημέρες της εβδομάδας. Πρόκειται για μία ακόμη κοροϊδία του ΣΥΡΙΖΑ που έχει ψηφίσει την ενσωμάτωση των ευρωπαϊκών οδηγιών για την κατάργηση του 8ώρου, διατήρησε όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που υπήρχε και στην ουσία κατάργησε και την κυριακάτικη αργία παρόλο που πριν γίνει κυβέρνηση υποστήριζε ότι θα την κατοχυρώσει και νομοθετικά. Ουσιαστικά είναι ένας κάλπικος και προκλητικός καυγάς μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας κάτι που ισχύει και για το Κίνημα Αλλαγής αφού το ΠΑΣΟΚ ήταν αυτό που άνοιξε τον δρόμο στις αντιλαϊκές αλλαγές στα εργασιακά».