Στην 5η θρακομακεδονικη συνέργεια και στην Σταυρούπολη για την γιορτή της μητέρας οι «πολίτες για την Ξάνθη»

Στην εκδήλωση της 5ης Θρακομακεδονικής συνέργειας βρέθηκε η παράταξη των «Πολιτών για την Ξάνθη», το περασμένο Σάββατο, με τον επικεφαλής της παράταξης, Γιώργο Χατζηθεοδώρου, να στηρίζει την διενέργειά τους, προτείνοντας από την μία καλύτερη οργάνωση κι από την άλλη ενεργή εμπλοκή και του δήμου Ξάνθης.

Η Ξάνθη φιλοξένησε το περασμένο Σάββατο την 5η Θρακομακεδονική «Συνέργεια», μία διοργάνωση που στόχο της έχει την τόνωση της περιφερειακής καταναλωτικής συνείδησης. Σε αυτήν βρέθηκαν και τα μέλη της παράταξης «Πολίτες για την Ξάνθη», όπως και ο επικεφαλής της και υποψήφιος δήμαρχος Ξάνθης, Γιώργος Χατζηθεοδώρου ο οποίος μετά το τέλος της επίσκεψης στην έκθεση τόνισε ότι: «Είναι πάρα πολύ σημαντικό να γίνονται τέτοιες μεγάλες εκδηλώσεις και εκθέσεις όμως το να γίνονται στο παρά πέντε των εκλογών και να γίνονται τόσο πρόχειρα στημένες ίσα – ίσα για να κάνουμε μία παρουσίαση είναι το ελάχιστο που μπορεί να γίνει και αδικεί τόσο τους επιχειρηματίες που συμμετέχουν σε αυτήν όσο και τους παραγωγούς.

Εμείς επισκεφθήκαμε την έκθεση και μιλήσαμε σχεδόν με όλους τους εκθέτες. Διαπιστώσαμε μία σοβαρότητα κι έναν επαγγελματισμό που όμως δε3ν αρκεί για να μπορέσουν τα πολύ σημαντικά προϊόντα που παράγουν να φτάσουν σε όλη την περιφέρεια, όλη την χώρα κι ακόμη παραπέρα, δηλαδή στο εξωτερικό που είναι και ο μεγάλος στόχος όλων μας. Ξέροντας μάλιστα ότι με όλους αυτούς τους ανθρώπους θα έχουμε μία μακροχρόνια συνεργασία ως δήμος που δεν θα εξαντλείται σε αυτή την επίσκεψη θέλουμε να δημιουργήσουμε μία μόνιμη έκθεση στην πόλη με οργανωτή τον ίδιο τον δήμο Ξάνθης. Προσωπικά πιστεύω ότι η δημοτική μας αγορά θα μπορούσε να γίνει ένα εκθετήριο κι ένας τόπος ανταλλαγής επιχειρηματικών απόψεων αλλά και προϊόντων τα οποία υπάρχουν στην πόλη, το νομό και την περιφέρειά μας. Αυτό πιστεύουμε, έχουμε στο πρόγραμμά μας και θα εφαρμόσουμε από την επόμενη μέρα που θα είμαστε στην ηγεσία του δήμου». Οι συναντήσεις με τους επιχειρηματίες και τους παραγωγούς που εξέθεσαν τα προϊόντα τους στην «Συνέργεια» έγιναν πάντως σε πολύ θερμό και εγκάρδιο κλίμα.

Όμως τα μέλη του συνδυασμού δεν παρέλειψαν να επισκεφθούν και τον οικισμό της ορεινής Σταυρούπολης και μάλιστα ανήμερα της γιορτής της μητέρας την περασμένη Κυριακή. Αναφερόμενος στην επίσκεψη αυτή ο κύριος Χατζηθεοδώρου τόνισε ότι: «Η ημέρα αυτή για μένα προσωπικά αλλά και για τον συνδυασμό μας σημαίνει ότι ο εορτασμός της μητέρας δεν μπορεί να περιοριστεί σε μία επετειακή μέρα αφού όπως και να την αποκαλούμε η μητέρα μας είναι ό,τι σημαντικότερο έχει ο καθένας από εμάς. Μία μόνο ημέρα λοιπόν δεν φτάνει. Εμείς επιλέξαμε να είμαστε στον οικισμό της Σταυρούπολης για την μέρα αυτή γιατί όπως μάθαμε τα τελευταία 4-5 χρόνια συνηθίζεται ο τοπικός σύλλογος γυναικών να κάνει μία πολύ ωραία γιορτή με την συμμετοχή της χορωδίας των κυριών της Σταυρούπολης. Είχαμε την ευκαιρία λοιπόν να ξαναπάμε στην Σταυρούπολη ν’ ανταλλάξουμε απόψεις, να κουβεντιάσουμε με τον κόσμο. Δεν θεωρούμε ότι στις γυναίκες αξίζει να υπάρχει μόνο μία ημέρα αλλά να τις έχουμε καθημερινά σε μία ιδιαίτερη θέση στην ζωή μας».