Λύση στην ανάδειξη μουφτήδων και βακούφικα προωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Οι εξαγγελίες και οι πάγιες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ τέθηκαν από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Ξάνθη, επισημαίνοντας τις διαδικασίες που βασίζονται στο ευρωπαϊκό δίκαιο και αφορούν στο θέμα της εκλογής των μουφτήδων αλλά και της διαχείρισης της βακούφικης περιουσίας.

Στο πέρασμά του από τη Θράκη και ειδικότερα από την πόλη της Ξάνθης ο Αλέξης Τσίπρας απαρίθμησε και τα μέτρα που έλαβε η Κυβέρνησή του σχετικά με την μουσουλμανική μειονότητα. Όπως υποστήριξε ο πρωθυπουργός οι μεταρρυθμίσεις βασίζονται στο ευρωπαϊκό δίκαιο και συνεισφέρουν στην θωράκιση της κοινωνίας απέναντι σε επιρροές τρίτων δυνάμεων που έχουν τη δική τους ατζέντα σε αυτήν την κρίσιμη, ακριτική περιοχή.

Όσον αφορά στη διαχείριση της βακούφικης περιουσίας  ο κ. Χουσεΐν τόνισε ότι πρέπει άμεσα να μπουν κάποιοι κανόνες για την σωστή διαχείριση και εποπτεία της εν λόγω περιουσίας που όμως θα βασίζονται στις δημοκρατικές αρχές και αξίες. Δύο ζητήματα τα οποία απασχολούν έντονα την μειονότητα της Θράκης και για τα οποία ζητούσε λύση για χρόνια φαίνεται να υπάρχει για πρώτη φορά πραγματική πρόθεση ν’ αντιμετωπιστούν από την σημερινή κυβέρνηση στο πλαίσιο που έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας στην πρόσφατη ομιλία του στην Ξάνθη.