Συνέντευξη τύπου με θέμα «εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην κοινωνική επιχειρηματικότητα» τη Δευτέρα 13 Μαΐου στην Αλεξανδρούπολη

Το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και τα Παιδικά Χωριά SOS, συνδιοργανώνουν  Συνέντευξη Τύπου και Στρογγυλό Τραπέζι, με θέμα «Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα στην Κοινωνική Επιχειρηματικότητα», το πρωί της Δευτέρας 13 Μαΐου στην Αλεξανδρούπολη. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου καθώς και του Επιμελητηρίου Έβρου και είναι ανοιχτή στο κοινό.

Μέσω της χρηματοδότηση του Διασυνοριακού Προγράμματος Συνεργασίας Interreg Ελλάδα Βουλγαρία 2014-2020 και της συνεργασίας του Δήμου Gotse Delchev (Γκότσε Ντέλτσεφ) στη Βουλγαρία, των Παιδικών Χωριών SOS και του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, υλοποιείται στα πλαίσια του έργου SoSEDEE ενημέρωση  υποστήριξης της κοινωνικής επιχειρηματικότητας και της εργασιακής ένταξης των ευάλωτων ομάδων . Στόχος του Έργου είναι η ενίσχυση της απασχόλησης ατόμων που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και διαμένουν στη διασυνοριακή περιοχή του Προγράμματος Συνεργασίας. Οι βασικές δράσεις του έργου εντάσσονται σε δυο κεντρικούς άξονες, στην ανάπτυξη και υλοποίηση του πρώτου εξ αποστάσεως εκπαιδευτικού προγράμματος στην “Κοινωνική Επιχειρηματικότητα” στη διασυνοριακή περιοχή, καθώς και στη συμβουλευτική καθοδήγηση για την οικονομική και κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελούμενων μέσω της κοινωνικής επιχειρηματικότητας.

Υποστήριξη της κοινωνικής επιχειρηματικότητας και της εργασιακής ένταξης των ευάλωτων ομάδων στο πλαίσιο του έργου SOSEDEE

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν δυο καλές πρακτικές κοινωνικής επιχειρηματικότητας καθώς και ο τρόπος που μπορεί να δημιουργηθεί κοινωνική αξία μέσα από την επιχειρηματικότητα ενώ το δεύτερο μέρος θα είναι πιο στοχευμένο και θα αφορά στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων του 1ου κύκλου του εκπαιδευτικού προγράμματος στην κοινωνική επιχειρηματικότητα που  ολοκληρώθηκε με επιτυχία τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ο 2ος κύκλος του Εκπαιδευτικού Προγράμματος ήταν προγραμματισμένος να  υλοποιηθεί στις αρχές Ιουνίου αλλά λόγω της συνένωσης των ΤΕΙ πιθανόν να υπάρξει μία καθυστέρηση και να υλοποιηθεί τον Σεπτέμβριο. Τέλος να σημειώσουμε ότι στο πλαίσιο της εκδήλωσης αφού παρουσιαστεί το σύνολο του έργου  θα εξακολουθήσει συζήτηση με τους ενδιαφερόμενους φορείς και το κοινό σχετικά με το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα και τα αποτελέσματα του 1ου κύκλου, με στόχο την περαιτέρω προσαρμογή του στις ανάγκες της αγοράς και της ευρύτερης κοινωνίας.