Τα 104 χρόνια από την γενοκτονία των Αρμενίων τιμά η αρμενική κοινότητα Ξάνθης

Τουρκία quo vadis Εσωτερική Πολιτική και Εσωτερικές δυνάμεις στα χρόνια του Ερντογάν, είναι ο τίτλος της εκδήλωσης που διοργανώνει την Κυριακή το πρωί η Αρμενική Κοινότητα Ξάνθης με ομιλητή τον Κωνσταντίνο Φίλη για την 104η επέτειο της γενοκτονίας των Αρμενίων.

104 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την πρώτη γενοκτονία του 20ου αιώνα  με τη συστηματική εξόντωση ενάμισυ εκατομμυρίου Αρμενίων από τις Οθωμανικές αρχές την τριετία 1915-1918. Την μαύρη αυτή επέτειο τιμά η Αρμενική Κοινότητα Ξάνθης με μια ενδιαφέρουσα ομιλία την Κυριακή 12 Μαίου στις 11 το πρωί στο Π των Καπναποθηκών με ομιλητή τον Κωνσταντίνο Φίλη και θέμα Τουρκία quo vadis Εσωτερική Πολιτική και Εσωτερικές δυνάμεις στα χρόνια του Ερντογάν.

Η Γενοκτονία των Αρμενίων υπήρξε ο προάγγελος του Εβραϊκού Ολοκαυτώματος, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ο Αδόλφος Χίτλερ μάλιστα τη χρησιμοποίησε ως παράδειγμα για να δικαιολογήσει το Εβραϊκό Ολοκαύτωμα. «Ποιος μιλάει σήμερα για τον αφανισμό των Αρμενίων;» διερωτήθηκε το 1939 για να ακολουθήσει η φρίκη του Ολοκαυτώματος.