Παραμένει «ακέφαλη» η ΔΕΥΑ Αβδήρων υπενθυμίζει ο Βασίλης Τσολακιδης

Σε βάρος των ίδιων των δημοτών προειδοποιεί ο υποψήφιος δήμαρχος Αβδήρων Βασίλης Τσολακίδης, ότι θα στραφεί τελικά η παρελκυστική τακτική του απερχόμενου δημάρχου Γιώργου Τσιτιρίδη στο θέμα της τοποθέτησης προέδρου στην δημοτική επιχείρηση ύδρευσης και αποχέτευσης αφού από την μία δεν επαρκούν οι ψήφοι που έχει η παράταξη που διοικεί σήμερα τον δήμο για την τοποθέτηση νέου προέδρου ενώ από την άλλη ο κύριος Τσιτιρίδης συνεχίζει να αγνοεί, κατά τον κύριο Τσολακίδη, τις εκκλήσεις της αντιπολίτευσης για τοποθέτηση προέδρου κοινή συναινέσει. Σε αδιέξοδο έχει φτάσει η κατάσταση στην ΔΕΥΑ Αβδήρων σύμφωνα με τον υποψήφιο δήμαρχο Αβδήρων Βασίλη Τσολακίδη αφού όπως ο ίδιος τόνισε:

«Στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος επιχείρησε και πάλι να τοποθετήσει πρόεδρο στην ΔΕΥΑΑ, κάτι που τελικά δεν πέρασε αφού δεν είχε τον απαιτούμενο αριθμό των 14 ψήφων που απαιτούνται. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να παραμείνει ακέφαλη η ΔΕΥΑΑΣ και πλέον στην διοίκηση του δήμου να σκαρφίζονται νομικά τερτίπια σε βάρος της εταιρείας. Αυτή η τακτική έχει σαν αποτέλεσμα η εταιρεία να βουλιάζει στα χρέη καθημερινά ενώ η ΔΕΗ απειλεί να μας κόψει το ρεύμα μέχρι τον Ιούνιο αν δεν πάρει τα χρήματα που πρέπει κι η διοίκηση του δήμου περί άλλων τυρβάζει. Το ποσό δε που οφείλεται στην ΔΕΗ έχει πλέον φτάσει το 1.500.000€ το οποίο σύντομα θα γίνει απαιτητό. Κι αν δεν καταβληθεί τότε η ΔΕΗ εύλογα θα προχωρήσει σε διακοπή της ηλεκτροδότησης στα αντλιοστάσια του δήμου, κάτι που πρακτικά θα σημάνει και διακοπή της παροχής υδροδότησης στους οικισμούς του δήμου και στα σπίτια και τις επιχειρήσεις των δημοτών μας»

Ο κύριος Τσολακίδης υπενθύμισε πάντως ότι στο τραπέζι του διαλόγου συνεχίζει να υπάρχει η πρόταση που είχε κάνει η παράταξή του για εκλογή προέδρου κοινής αποδοχής στην ΔΕΥΑΑ με τις ψήφους συμπολίτευσης και μείζονος αντιπολίτευσης, την οποία όμως δεν αποδέχεται ο κύριος Τσιτιρίδης. Κατηγόρησε επίσης τον σημερινό δήμαρχο ότι κωλυσιεργεί προσπαθώντας να κερδίσει χρόνο αποφεύγοντας τελείως ν’ ανοίξει την συζήτηση για τα χρέη που έχουν δημιουργηθεί στην ΔΕΥΑΑ. Όπως τόνισε:

«Ο κύριος Τσιτιρίδης διατυμπανίζει όπου βρεθεί κι όπου σταθεί ότι έχει κάνει μείωση στην τιμή του νερού κατά 10% όμως δεν αναφέρει καθόλου ότι η τακτική του αυτή είναι που έφερε στην ΔΕΥΑΑ αυτά τα ανοίγματα τα οποία η καινούρια διοίκηση θα τα βρει μπροστά της μόλις εκλεγεί».