Ετήσια παιδική μουσικοχορευτική παράσταση του με τίτλο «Πανηγυρακι γίνεται» από το λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης

Το Λύκειο των Ελληνίδων Ξάνθης θα πραγματοποιήσει     την ετήσια παιδική μουσικοχορευτική παράστασή του με τίτλο « Πανηγυράκι γίνεται» που διοργανώνεται στα πλαίσια των Γιορτών Νεολαίας 2019 του Δήμου Ξάνθης, την Κυριακή το απόγευμα στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης.

200 παιδιά περίπου από τις εφηβικές και παιδικές ομάδες του Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης θα πλαισιώσουν με το κέφι και την ζωντάνια τους την παιδική μουσικοχορευτική παράσταση που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης το απόγευμα της Κυριακής 12 Μαΐου. Μια παράσταση αφιερωμένη στα πανηγύρια όλης της Ελλάδας την οποία θα πλαισιώσει και θα συνοδεύσει μουσικά ο «Θρηίκιος Ήχος».

Εντωμεταξύ το πρωί της ίδιας ημέρας το Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης θα πραγματοποιήσει  αρτοκλασία με αφορμή  τη «Γιορτή της Μητέρας» στον Ιερό Ναό του Ακαθιστου Ύμνου. Το Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης  από το 1976 που ιδρύθηκε έχει ανελλιπή παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα και αποτελεί θεματοφύλακα της παράδοσης, των ηθών και εθίμων, των χορών, της μουσικής και των τραγουδιών και της παραδοσιακής ενδυμασίας της Θράκης. Έχει καταφέρει να συνδέσει το χθες με το σήμερα σε όλους τους τομείς του πολιτισμού δίνοντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας και χαράς.