Νέα επικεφαλής της κοινωνίας δημοτών η Ειρήνη Χαριτωνιδου

Η Ελένη Χαριτωνίδου αναλαμβάνει τα ηνία της παράταξης ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΗΜΟΤΩΝ μετά την παραίτηση του Μανώλη Φανουράκη από επικεφαλής καθώς κατέρχεται πλέον υποψήφιος με άλλον συνδυασμό.

Εξελίξεις στον συνδυασμό Κοινωνία ΔΗμοτών δρομολόγησε η παραίτηση Φανουράκη από επικεφαλής της παράταξης λίγες μόνο ημέρες πριν τις εκλογές αλλά και του Γιώργου Μυλωνά καθώς και οι δύο εντάσσονται στις τάξεις του συνδυασμού του Μανώλη Τσέπελη και όχι στο συνδυασμό του Σάββα Μελισσόπουλου, ο οποίος απορρόφησε την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης. Όπως τόνισαν στην ανακοίνωσή τους οι δύο σύμβουλοι θεώρησαν Ηθική υποχρέωση τον διαχωρισμός της θέσης τους από τη παράταξη και τους λοιπούς συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους και υποψηφίους που επέλεξαν απρόσκοπτα να ενταχθούν σε λοιπούς συνδυασμούς. Από την πλευρά της η Κοινωνία Δημοτών με ανακοίνωσή τους δήλωσε πως σέβεται την απόφαση των δύο επισημαίνοντας πως η συνέχιση της δράσης τους στο δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης από διαφορετικά μετερίζια δεν ακυρώνει τη προσπάθεια που κάναν όλα αυτά τα χρόνια για την επιβολή χρηστής διοίκησης στο Δήμο Ξάνθης ούτε αναιρεί τις κοινές μας ανησυχίες για την καταστροφική πορεία της σημερινής διοίκησης. Τους ευχαριστούμε σημειώνουν οι σύμβουλοι Αχμέτ Καρά Μιχάλης Ρεκάρης Τζενάν Τσαρεκτσή και Ειρήνη Χαριτωνίδου για την κοινή πορεία και τους κοινούς αγώνες που ζήσαμε. Η εξέλιξη αυτό φυσικό ήταν να δρομολογήσει εξελίξεις αναφορικά με την κάλυψη του κενού και έτσι την Πέμπτη οι σύμβουλοι προχώρησαν  στην εκλογή της δημοτικής συμβούλου ΕΙΡΗΝΗΣ ΧΑΡΙΤΩΝΙΔΟΥ ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Ξάνθης. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη μετά από την εκλογή της νέας επικεφαλής χαιρετίζει το γεγονός ότι για πρώτη φορά στην ιστορία του Δήμου Ξάνθης ηγείται δημοτικής παράταξης και μάλιστα της μείζονος αντιπολίτευσης γυναίκα συνδημότης μας.

Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΗΜΟΤΩΝ, η παράταξη που δημιούργησε ο Χρίστος Πούλιος, τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση, συνέχεια των ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ και που δεν έτυχε της ευθύνης να διοικήσει το Δήμο Ξάνθης, για λόγους που μόνο εκλογικοί δεν ήταν, συνεχίζει την αταλάντευτη πορεία της απέναντι στην υποβάθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης μέχρι το τέλος της θητείας μας. Οι επιλογές μας υπηρετούν με συνέπεια τις αρχές των χιλιάδων ψηφοφόρων, που μας τίμησαν με την ψήφο τους, στις εκλογές του 2014.Την αντίθεσή μας στις πελατειακές σχέσεις και στη διαπλοκή ανθρώπων που βάζουν το προσωπικό τους συμφέρον πάνω από το κοινό συμφέρον. Στην ανεπάρκεια και την μιζέρια, στην έλλειψη οράματος και στη καταστροφική διαχείριση των δημοτικών πραγμάτων. Στην ερήμωση της περιφέρειας του δήμου, της Σταυρούπολης, του Ευμοίρου, των Κιμμερίων και την ντροπιαστική εικόνα της Ξάνθης. Στην κακοδιαχείριση και στην ασύστολη δαπάνη των δημοτικών πόρων. Στην επιβολή της ισοπολιτείας, της ισονομίας, της χρηστής διοίκησης, της προσφοράς χωρίς αντίτιμο, της στελεχιακής ανανέωσης  και της δημιουργικής αυτοδιοίκησης καταλήγει  ανακοίνωση της παράταξης. Υπενθυμίζεται ότι τα υπόλοιπα μέλη της παράταξης Κοινωνία Δημοτών συνεχίζουν και ως υποψήφιοι της παράταξης Μελισσόπουλου.