Η Μειονοτική εκπαίδευση στο επίκεντρο συνεδρίου της ΔΟΕ στην Ξάνθη

Ένα πολύ ενδιαφέρον τριήμερο επιστημονικό συνέδριο πραγματοποιείται στην Ξάνθη από την Πέμπτη 9 Μαΐου μέχρι και το Σάββατο 11 Μαΐου, σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης μας, με θέμα του την μειονοτική εκπαίδευση.

Μετά την αμφιλεγόμενη υποδοχή που είχε το πρώτο επιστημονικό συνέδριο που πραγματοποίησε για την μειονοτική εκπαίδευση η διδασκαλική ομοσπονδία Ελλάδος πέρυσι στην Κομοτηνή φέτος η ΔΟΕ αποφάσισε να το πραγματοποιήσει στην Ξάνθη, παραμένοντας προσηλωμένη στην επιστημονική εξέταση των θεμάτων που αφορούν την εκπαίδευση της μειονοτικής κοινότητας της χώρας μας.

Στο μεγάλο ενδιαφέρον που έχει για τα ζητήματα της μειονοτικής εκπαίδευσης και ο διδασκαλικός σύλλογος Ξάνθης αναφέρθηκε ο πρόεδρός του Δημήτρης Ντούμος, τονίζοντας βέβαια τον σεβασμό που οφείλει και η εκπαιδευτική κοινότητα στην διαφορετικότητα.

Μία σημαντική προσπάθεια προσέγγισης ενός εξαιρετικά σοβαρού ζητήματος, όπως είναι η μειονοτική εκπαίδευση, τόσο επιστημονικά μέσω των απόψεων εξειδικευμένων πανεπιστημιακών, όσο και εμπειρικά μέσα από τα βιώματα των ίδιων των εκπαιδευτικών που υπηρετούν την μειονοτική εκπαίδευση στην χώρα μας.