Σφοδρή επίθεση Χατζηθεοδωρου σε Παπαχρονη, Λυρατζη, Τσεπελη και Δημαρχοπουλο

Σφοδρή επίθεση κατά των τεσσάρων συνδυασμών που, κατά τον ίδιο, εκπορεύονται από την παράταξη του σημερινού δημάρχου Ξάνθης, Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου, εξαπέλυσε ο υποψήφιος δήμαρχος Ξάνθης κι επικεφαλής της παράταξης «Πολίτες για την Ξάνθη», Γιώργος Χατζηθεοδώρου.

Λίγες μόλις εβδομάδες πριν από την κορύφωση του προεκλογικού αγώνα για τις δημοτικές εκλογές στον δήμο Ξάνθης στις 26 Μαΐου, ο υποψήφιος δήμαρχος Ξάνθης, Γιώργος Χατζηθεοδώρου, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά των τεσσάρων παρατάξεων οι οποίες, κατά τον ίδιο, εκπορεύονται από την παράταξη του σημερινού δημάρχου Ξάνθης, Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου.

Ο κύριος Χατζηθεοδώρου εκτιμά ότι η παράταξη του απερχόμενου δημάρχου Ξάνθης ουσιαστικά διασπάστηκε σε τέσσερα κομμάτια τα οποία είναι οι παρατάξεις Δημαρχόπουλου, Τσέπελη, Παπαχρόνη και Λύρατζη τονίζοντας μάλιστα ότι αυτό δεν έγινε τυχαία. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά:

«Οι Ξανθιώτες πρέπει να γνωρίζουν ποιοι είναι οι επικεφαλής αυτών των παρατάξεων που ορίστηκαν να παίξουν αυτό το δύσκολο αλλά και βρώμικο παιχνίδι. Βλέπουμε λοιπόν έναν απερχόμενο δήμαρχο που έρχεται να ξαναζητήσει την ψήφο των Ξανθιωτών με μία παρουσία στον δήμο Ξάνθης τα τελευταία δέκα χρόνια συνυφασμένη με ένα μηδενικό αν όχι αρνητικό έργο που ο καθένας μπορεί να διαπιστώσει βγαίνοντας απλά μια βόλτα στην πόλη όπου όχι μόνο δεν έκανε τίποτε αλλά άφησε και πολλά πράγματα που υπήρχαν να καταστραφούν κλείνοντας το δημοτικό κολυμβητήριο, το δημοτικό πάρκιγκ σε μία πόλη που ασφυκτιά από το κυκλοφοριακό, από τα σκουπίδια, από τις ανύπαρκτες παιδικές χαρές κι όλα αυτά που καθημερινά ο συνδημότης μας συναντά μπροστά του».

Αναφορικά με την παράταξη «Νέα Ξάνθη» του κυρίου Πασχάλη Λύρατζη ο κύριος Χατζηθεοδώρου μίλησε.

για μία ακόμη παράταξη που βγήκε από τα σπλάχνα της παράταξης Δημαρχόπουλου και για έναν υποψήφιο δήμαρχο ο οποίος διορίστηκε μεν πρόεδρος του κέντρου πολιτισμού του δήμου Ξάνθης από τον απερχόμενο δήμαρχο συνεχίζει όμως παρά την υποψηφιότητά του να κρατά την θέση αυτή για να μπορεί, όπως υποστηρίζει ο ίδιος ο επικεφαλής των «Πολιτών για την Ξάνθη», να επηρεάζει πράγματα και καταστάσεις. Χαρακτήρισε μάλιστα ανήθικο το γεγονός του να έχει ο κύριος Λύρατζης σήμερα δική του παράταξη κι όμως ακόμη να μην έχει παραιτηθεί ούτε απολυθεί από το κέντρο πολιτισμού του δήμου Ξάνθης. Για τον κύριο Χατζηθεοδώρου είναι επίσης σημαντική η αξιολόγηση της υποψηφιότητςα του έμπειρου αυτοδιοικητικού Μανώλη Τσέπελη για τον οποίο τόνισε ότι μέσα στα 28 χρόνια της ενασχόλησής του με τα κοινά του δήμου Ξάνθης πλούτισε. Ως τέταρτη παράταξη που συνδέεται άρρηκτα με την συντηρητική παράταξη ο επικεφαλής των «Πολιτών για την Ξάνθη» χαρακτήρισε τον συνδυασμό «Αγάπη για την Ξάνθη», με επικεφαλής τον πρόεδρο του γηροκομείου αλλά και του αιμοδοτικού συλλόγου Ξάνθης, Γιάννη Παπαχρόνη, για τον οποίο τόνισε ότι, προχώρησε στην ανήθικη χρησιμοποίηση ακόμη και του ονόματος «Αγάπη», που έκανε γνωστό τον σύλλογο εθελοντών αιμοδοτών Ξάνθης για τον εκλογικό του συνδυασμό ενώ δεν δίστασε να του προσάψει ότι πολλές φορές εκμεταλλεύεται τόσο τον σύλλογο εθελοντών αιμοδοτών όσο και το γηροκομείο Ξάνθης.

Ο κύριος Χατζηθεοδώρου στάθηκε μάλιστα ιδιαίτερα στην επίθεση που δέχθηκε από τον κύριο Παπαχρόνη κατά την παρουσίαση του συνδυασμού του το βράδυ της Τετάρτης κατά την οποία ο πρόεδρος του συνδυασμού «Αγάπη για την Ξάνθη» τον κατηγόρησε ότι βρίσκεται απέναντι στους εθελοντές αιμοδότες και στην μεγάλη προσπάθεια που κάνουν. Ανταπαντώντας ο κύριος Χατζηθεοδώρου τόνισε ότι:

«Η παρουσία μου στην κοινωνία και η πρακτική που έχω επιδείξει ως τώρα μόνο αυτό δεν δείχνει. Είμαι από αυτούς που βοήθησαν τόσο στην αιμοδοσία όσο και στην ίδρυση του νέου συλλόγου που δημιουργήθηκε. Ίσως αυτό να ενόχλησε τον κύριο Παπαχρόνη αφαιρώντας του αυτά που πίστευε ότι θα εξασφάλιζαν τον ίδιο ως τον μοναδικό που στηρίζει την εθελοντική αιμοδοσία στην Ξάνθη. Είναι κάτι που το θεωρώ ιδιαιτέρως ανήθικο από την πλευρά του Γιάννη Παπαχρόνη, ειδικά από την στιγμή που προγραμματίζει να κάνει τέτοιες μεγάλες εκδηλώσεις και μάλιστα τις παραμονές των δημοτικών εκλογών, στις 24 και 25 Μάη, με εθελοντικές αιμοδοσίες αλλά και με βραβεύσεις των εθελοντών αιμοδοτών».

Ο κύριος Χατζηθεοδώρου χαρακτήρισε τα παραπάνω ως μία παλιά πρακτική που έχουν οι συγκεκριμένοι άνθρωποι οι οποίοι έρχονται  μάλιστα να ζητήσουν για μία ακόμη φορά την ψήφο των Ξανθιωτών έτσι ώστε να μπορέσουν να διοικήσουν τον δήμο.  Όπως υπογράμμισε:

«Έχουν δείξει 40 χρόνια τι έκαναν για τον δήμο Ξάνθης και οι τέσσερις αυτές υποτιθέμενα διαφορετικές παρατάξεις αφού στην τελική όλοι τους ίδιοι είναι και είναι οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι που θέλουν να έρθουν για να μας «ξανασώσουν». Από εδώ και πέρα μπαίνει μπροστά η ατομική ευθύνη του κάθε Ξανθιώτη και της κάθε Ξανθιώτισσας να σκεφτούν, να καταλάβουν και να κρίνουν ποιοι είναι αυτοί που οδήγησαν την Ξάνθη μας σε αυτή την κατάσταση. Είναι αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι που σήμερα ζητούν και πάλι με θράσος, κατά τη γνώμη μου, την ψήφο τους», κατέληξε ο κύριος Χατζηθεοδώρου.