Κώστας αρβανίτης Ουφουκ Μουσταφά Κωνσταντίνα Κουνεβα και Στέλιος Καλπακης συστρατευμενοι για μια Ευρώπη αλληλεγγύης και δίκαιης ανάπτυξης

Στην Ξάνθη βρέθηκαν την Τετάρτη το βράδυ οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ουφούκ Μουσταφά, Κώστας Αρβανίτης, Κωνσταντίνα Κούνεβα και Στέλιος Καλπάκης στο πλαίσιο των εξορμήσεων ενόψει των ευρωεκλογών.

Και οι τέσσερις υποψήφιοι έκαναν λόγο για την ανάγκη νίκης των προοδευτικών δυνάμεων προκειμένου η Ευρώπη να αποκτήσει ένα πιο κοινωνικό πρόσωπο.

Για την ανάγκη μιας ευρώπης κοινωνικής αλληλεγγύης και δίκαιης ανάπτυξης έκανε λόγο η Ουφούκ Μουσταφά υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατά την διάρκεια της παρουσίας της στην Ξάνθη με συναδέλφους συνυποψηφίους της. Από την πλευρά της η αγωνίστρια και ευρωβουλευτής Κωνσταντίνα Κούνεβα μίλησε για μια ανοιχτή Ευρώπη όπου δεν χωρά καμία είδους διάκριση.

Η κυρία Κούνεβα όμως δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην πρόταση μομφής που κατέθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προς τον Παύλο Πολάκη με αφορμή το σχόλιό του για τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Στέλιο Κυμπουρόπουλο  κάνοντας λόγο για υποκρισία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ωστόσο ο αποκλεισμός δεν αφορά μόνο στα άτομα με αναπηρία αλλά και σε ειδικές ομάδες όπως οι Ρομά της Ξάνθης οι οποίοι διαβιώνουν χωρίς καμία υποδομή. Ο γνωστός δημοσιογράφος Κώστας Αρβανίτης έκανε λόγο για την δημοκρατική συμμαχία που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στη ακροδεξιά της οποίας εκπρόσωπος είναι ο κύριος Μητσοτάκης.

Τέλος ο Στέλιος Καλπάκης γραμματέας της Δημοκρατικής Αριστεράς μίλησε για το διακύβευμα των ευρωεκλογών που αναδείχθηκε με τα νέα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός και την αντίδραση του κυρίου Βέμπερ του εκλεκτού του κυρίου Μητσοτάκη όπως είπε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα ο Κώστας Αρβανίτης και η Ουφούκ Μουσταφά πέρασαν από το εκλογικό κέντρο των πολιτών για την Ξάνθη όπου συναντήθηκε με τον Γιώργο Χατζηθεοδώρου και τους δημοτικούς συμβούλους που πλαισιώνουν την παράταξη σε μια χαλαρή και φιλική κουβέντα.