«Ενεργός ευρωπαίος πολίτης: Μαθαίνω-δρω-αποφασίζω» ημερίδα του 2ου γενικού λυκείου Ξάνθης και του europe direct Ξάνθης

Το  2ο Γενικό Λύκειο Ξάνθης και το EUROPE DIRECT ΞΑΝΘΗΣ  με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης διοργάνωσαν μία ημερίδα με θέμα: «ΕΝΕΡΓΟΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ: Μαθαίνω – Δρω-Αποφασίζω», την Πέμπτη το πρωί στο Αμφιθέατρο του 3ου ΓΕΛ Ξάνθης. Η ευαισθητοποίηση των νέων για την σημασία της ψήφου τους στις ερχόμενες ευρωεκλογές ήταν ένας από τους κύριους στόχους  της εν λόγω ημερίδας.

Στην Ημερίδα του 2ου  Γενικού Λυκείου Ξάνθης  με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης συμμετείχαν ομάδες μαθητών των Γενικών Λυκείων, ΕΠΑΛ, του Μουσικού σχολείου της Ξάνθης καθώς και του 3ου ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης. Στο πρώτο μέρος της ημερίδας υπογραμμίστηκε η σημασία του ενεργού Ευρωπαίου πολίτη μέσα και από εισηγήσεις και ομιλίες ενώ στο δεύτερο μέρος της ημερίδας διεξήχθη ένας φιλικός διαγωνισμός γνώσεων μεταξύ των συμμετεχόντων σχολικών μαθητικών ομάδων. Η εκδήλωση έλαβε χώρα  στο Αμφιθέατρο του 3ου ΓΕΛ Ξάνθης το πρωί της Πέμπτης ενώ η διάχυση των εργασιών της παρουσιάστηκε το απόγευμα της ίδιας ημέρας  στη κεντρική πλατεία της πόλης μας.

Βασικοί άξονες της εν λόγω εκδήλωσης ήταν η ενδελεχής ενημέρωση των μαθητών και εν συνεχεία η ενεργός εμπλοκή τους στην ευαισθητοποίηση των συνομηλίκων τους σχετικά με θέματα που άπτονται της ιστορικής εξέλιξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των αρμοδιοτήτων των θεσμικών οργάνων της, καθώς και των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων που απορρέουν από την ταυτότητα του Ευρωπαίου πολίτη. Η ευαισθητοποίηση των νέων για την σημασία της ψήφου τους στις ερχόμενες ευρωεκλογές ήταν ένας από τους κύριους στόχους  της εν λόγω ημερίδας.  Να σημειώσουμε τέλος ότι η εκδήλωση πλαισιώθηκε μουσικά από το συγκρότημα του 1ουΕΠΑΛ Ξάνθης «ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΙΣ».