«Στοπ» από τον δήμο σε εκδήλωση των αιμοδοτών λογω εκλογών

Η υποψηφιότητα του προέδρου του συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών «Η Αγάπη», Γιάννη Παπαχρόνη για τον δήμο Ξάνθης φαίνεται πως συνυπολογίστηκε από τα μέλη της επιτροπής ποιότητας ζωής του δήμου Ξάνθης τα οποία και απέρριψαν αίτημα του συλλόγου να πραγματοποιήσει εκδήλωση μία μόνο ημέρα πριν από την διεξαγωγή του πρώτου γύρου των φετινών δημοτικών εκλογών, το Σάββατο 25 Μαΐου.

Απέρριψε η επιτροπή ποιότητας ζωής του δήμου Ξάνθης αίτημα του συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών «Η Αγάπη» για πραγματοποίηση παιδικής έκθεσης ζωγραφικής με θέμα την εθελοντική αιμοδοσία στην κεντρική πλατεία της πόλης το Σάββατο 25 Μαΐου. Μία μόλις ημέρα δηλαδή πριν από τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών, δημοτικών και περιφερειακών εκλογών αλλά και των ευρωεκλογών που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 26 Μαΐου. Το θέμα συζητήθηκε εξ’ αναβολής στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού οργάνου, με τον λόγο της αναβολής να βρίσκεται στην ανάγκη γνωμοδότησης και της  νομικής υπηρεσίας του δήμου Ξάνθης, την οποία ζήτησε η πρόεδρος της επιτροπής, κυρία Δέσποινα Παρτσαλίδου.

Την πρόταση για την απόρριψη του αιτήματος αλλά και κάθε αντίστοιχου αιτήματος από σύλλογο ή σωματείο ειδικά για το διήμερο τόσο του πρώτου όσο και του δεύτερου γύρου των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, υπέβαλλε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης, «Κοινωνία Δημοτών», Μανώλης Φανουράκης, αιτιολογώντας την απόφασή του με το σκεπτικό ότι θα πρέπει να διαφυλαχθεί από την μία η εκλογική διαδικασία κι από την άλλη να μην δοθεί σε κανέναν το δικαίωμα να πει ότι προμοτάρονται ή διευκολύνονται συγκεκριμένοι σύλλογοι, από την στιγμή που σχεδόν κάθε σύλλογος της Ξάνθης έχει ένα ή και περισσότερα μέλη του να μετέχουν σε συνδυασμούς που διεκδικούν τον δήμο. Το αίτημα του κυρίου Φανουράκη έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία αφού ο κύριος Ιγιαννίδης ψήφισε «λευκό». Πλέον είναι στο χέρι του συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών το αν θα θελήσει να επανέλθει με νέο αίτημα για διεξαγωγή της εκδήλωσης σε άλλον χρόνο ή και τόπο ακόμη, ώστε να εξεταστεί εκ νέου το αίτημά του.

Φυσικά και δεν πρόκειται για ένα παράνομο αίτημα όμως προβληματισμό έχει προκαλέσει η πρωτοβουλία αυτή του συλλόγου για το κατά πόσο είναι τελικά ηθικό να πραγματοποιούνται αντίστοιχες εκδηλώσεις κατά τις πολύ κρίσιμες ημέρες που προηγούνται της εκλογικής «μάχης» της 26ης Μαΐου, από την στιγμή που ο πρόεδρος του συλλόγου, Γιάννης Παπαχρόνης, είναι και ο ίδιος υποψήφιος δήμαρχος Ξάνθης.