Ρύθμιση ανάσα για σχεδόν 4 εκατομμύρια φυσικά πρόσωπα οι 120 δόσεις που κατατέθηκαν στη βουλή

«Ανάσα» για τους οφειλέτες αλλά και αύξηση των εσόδων για τους δήμους θα φέρουν οι ευνοϊκές ρυθμίσεις των οφειλών προς τους ΟΤΑ, που περιλαμβάνονται στοπολυνομοσχέδιο για τις 120 δόσεις που κατατέθηκε ήδη στη βουλή.

Ρύθμιση «ανάσα» για σχεδόν 4 εκατ. φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεων δίνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, που κατατέθηκε ήδη στη Βουλή. Μάλιστα με το νομοσχέδιο εισάγεται δυνατότητα ευνοϊκής ρύθμισης των οφειλών προς τους Ο.Τ.Α., που προέρχονται από τέλη, φόρους, δικαιώματα, εισφορές, καθώς και τις προσαυξήσεις, τους τόκους και τα πρόστιμα που τις επιβαρύνουν.

Στο μεταξύ θετικές αλλά ουσιαστικά στα ίδια επίπεδα με εκείνες του Φεβρουαρίου είναι οι εαρινές προβλέψεις της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία, με εξαίρεση το 2020 για το οποίο η πρόβλεψη είναι ελαφρώς αναθεωρημένη προς τα κάτω. Ειδικότερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένει ανάπτυξη 2,2% για το 2019 (όπως και οι χειμερινές) και το 2020 έναντι 2,3% που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη. Πολύ σημαντικό είναι επίσης ότι η έκθεση, που δόθηκε την Τρίτη στη δημοσιότητα, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο διαπραγμάτευσης για το μέτρο μείωσης του αφορολόγητου, υπό τον όρο ότι θα επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι.