Κατατέθηκαν οι συνδυασμοί για τις εκλογές στους δήμους της Ξάνθης

Το τελικό σφύριγμα στην κούρσα προς τις κάλπες σηματοδότησε η κατάθεση των συνδυασμών που διεκδικούν την ψήφο των πολιτών το Σαββατοκύριακο στο Πρωτοδικείο Ξάνθης. Στην Ξάνθη κατέρχονται 8 συνδυασμοί, στον Δήμο Αβδήρων 5, στον Δήμο Τοπείρου 3 και στον Δήμο Μύκης 4.

Και επίσημα πλέον έχουν κλείσει οι συνδυασμοί που θα διεκδικήσουν την ψήφο των πολιτών στις επικείμενες εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση αφού την Κυριακή το βράδυ έληξε η προθεσμία για την υποβολή των ψηφοδελτίων. Έτσι στον Δήμο Ξάνθης στον εκλογικό στίβο κατεβαίνουν οι Χαράλαμπος ΔΗμαρχόπουλος, Γιώργος Χατζηθεοδώρου, Σάββας Μελισσόπουλος, Μανώλης Τσέπελης, Γιάννης Παπαχρόνης, Πασχάλης Λύρατζης, Κώστας Βογιατζής και Μηλιαζήμ Τζεμαλή.

Αμέσως μετά την κατάθεση του συνδυασμού ο επικεφαλής της παράταξης Πολίτες για την Ξάνθη Γιώργος Χαζηθεοδώρου δήλωσε: Το ψηφοδέλτιο μας αποτελείται από ανθρώπους σημαντικούς και δικτυωμένους στην τοπική κοινωνία.
Στην προσπάθειά μας για την αποδόμηση των ντόπιων συστημάτων εξουσίας, προκρίνουμε την αξία της ομάδας και της συλλογικότητας. Πιστεύουμε στο νέο νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την τοπική αυτοδιοίκηση «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ», καθώς εξασφαλίζει την αντιπροσωπευτικότητα, τη δημοκρατία, τις συγκλίσεις και συναινέσεις για τη λήψη των αποφάσεων. Συνεπείς στις αξίες μας, επιλέξαμε να συγκροτήσουμε ψηφοδέλτιο υποψήφιων δημοτικών συμβούλων. Είναι επιλογή μας να εφαρμόσουμε το πνεύμα του Κλεισθένη, γι αυτό και αφήνουμε τις τοπικές κοινότητες να αναπνεύσουν, να αναπτύξουν την αυτονομία τους, το «προφίλ» τους και να αναζητήσουν τους δικούς τους ανθρώπους, οι οποίοι και θα εκπροσωπήσουν τον τόπο τους, χωρίς το πατρονάρισμα από τις κεντρικές αυτοδιοικητικές παρατάξεις. Γιατί η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ προϋποθέτει παράθεση αντιπαράθεση και σύγκλιση διαφορετικών απόψεων.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της παράταξης Ξάνθη για όλους Σάββας Μελισσόπουλος σημείωσε πως ο φάκελος περιείχε τα ονόματα 96 ενεργών πολιτών της Ξάνθης. Ονόματα με κύρος και αξιοπιστία, με επιτυχημένες επιστημονικές και επαγγελματικές διαδρομές, πρόσωπα νέα και άφθαρτα πολιτικά, που θα υπηρετήσουν τους συμπολίτες μας με αίσθημα ευθύνης, πίστη και αφοσίωση στο όραμα, τα ιδανικά και το αξιακό σύστημα του συνδυασμού, και πάντα με πυξίδα τις αρχές της δικαιοσύνης, της ισονομίας και της διαφάνειας.

Στο Δήμο Αβδήρων τώρα τον δημαρχιακό θώκο διεκδικούν οι Γιώργος Τσιτιρίδης, Βασίλης Τσολακίδης, Αθανάσιος Κριτσίνης, Κώστας Αντωνιάδης και Βούλα Μαχαιρίδου.

Στον Δήμο Τοπείρου τρεις είναι οι υποψήφιοι και συγκεκριμένα ο Θωμάς Μίχογλου, Κώστας Δαλάτσης και Άγγελος Κηλικιώτης.  Τέλος στο Δήμο Μύκης υποψήφιοι είναι οι Τζεμαλή Καπζά, Ρινβάν Ντελή ΧΟυσεϊν, Οντέρ Μέτσο και Αχμέτ Κιούρτ