«Πολίτης Μάνος» – μια αξιόλογη βραδιά ανίχνευσης της πολίτικης διάστασης της προσωπικότητας του Μάνου Χατζιδάκι

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση σκιαγράφησης του πολίτη Μάνου Χατζιδάκι στον  Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης – Οικία Χατζιδάκι” το απόγευμα του Σαββάτου. Μέσα από συζήτηση και παρουσίαση εμπειριών και γεγονότων οι στενοί φίλοι και συνεργάτες του κατέθεσαν την δική τους εμπειρία σε μία προσπάθεια ανίχνευσης της  πολιτικής διάστασης αυτής της πολυσχιδούς προσωπικότητας.

Μια διαφορετική προσέγγιση της προσωπικότητας του Μάνου Χατζιδάκι αλλά και του έργου του κατάφεραν να κάνουν οι συνεργάτες του αλλά και άνθρωποι που μελέτησαν το έργο του  αφού το απόγευμα του Σαββάτου έγιναν όλοι μία παρέα μαζί με το κοινό που τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση,  συζήτησαν, αντάλλαξαν εμπειρίες και μετέφεραν ανέκδοτες διηγήσεις για τον ενεργό πολίτη Μάνο ξεκινώντας από τα εφηβικά του χρόνια  και φθάνοντας μέχρι την πολιτιστική άνθηση του Τρίτου Προγράμματος στη μεταπολίτευση και το περιοδικό Τέταρτο στη δεκαετία του ’80. Σκοπός τους να καταθέσουν  ο καθένας ξεχωριστά  την συνάντηση τους με τον Μάνο Χατζιδάκι όπως την βίωσαν και όπως αυτή αποτυπώθηκε στην ψυχή και στο μυαλό τους.

Να σημειώσουμε τέλος ότι την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης, του οποίου αρχική ιδέα ήταν να πραγματοποιηθεί αυτή η δράση αναζήτησης του πολιτικού αποτυπώματος του μεγάλου συνθέτη, στη γενέτειρά του.