Μόνιμα μέτρα ελάφρυνσης προανήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας από την Ξάνθη (video)

  • «Χτίσαμε θεμέλια για ίσες ευκαιρίες για όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως θρησκείας και καταγωγής»
  • «Μετατρέπουμε την πρόταση μομφής σε ψήφο εμπιστοσύνης της κυβέρνησης. Siemens – Novartis – offshore θα συνοδεύουν τον κ. Μητσοτάκη»
  • «Δεν θέλουμε την παλινόρθωση του παλιού πολιτικού συστήματος. Το παλιό πολιτικό κατεστημένο δεν θέλει πολιτική αλλαγή»
  • «Έχουμε μπροστά μας δύσκολες μάχες, αλλά είμαστε σαν τα ψάρια μέσα στο νερό. Μας στηρίζει ο λαός και όχι οι ολιγάρχες και τα μίντια. Δεν λογοδοτούμε στα τζάκια και στους τραπεζίτες»

Σφοδρή επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας και του προέδρου της, Κυριάκου Μητσοτάκη, εξαπέλυσε από την Ξάνθη ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. «Κρύβεται από πρόσωπο με πρόσωπο αντιπαράθεση. Τόσο πολύ πιστεύει ότι θα νικήσει», ανέφερε, τονίζοντας πως «δεν έπαθε καμία ηθική κρίση, ούτε με τον κ. Κυμπουρόπουλο ή με το ξαναζεσταμένο φαγητό της πυρκαγιάς στο Μάτι. Κάλυψε τον Νίκο Γεωργιάδη για τη υπόθεση παιδοφιλίας».

«Ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται από πρόσωπο με πρόσωπο αντιπαράθεση»

«Οι Ρομά δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας, παιδιά ενός κατώτερου θεού», τόνισε, ξεκινώντας την ομιλία του ο πρωθυπουργός και συνέχισε, λέγοντας πως «χτίσαμε θεμέλια για ίσες ευκαιρίες για όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως θρησκείας και καταγωγής».

Στη συνέχεια, εξαπέλυσε επίθεση κατά του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, λέγοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης που κατά τα άλλα ισχυρίζεται ότι έχει ήδη κερδίσει τις εκλογές κρύβεται από πρόσωπο με πρόσωπο αντιπαράθεση. Τόσο πολύ πιστεύει ότι θα νικήσει».

«Απόγονος μίας από τις πιο πλούσιες πολιτικές οικογένειες είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης», είπε, υπογραμμίζοντας πως «η ψηφοθηρική εργαλειοποίηση της αναπηρίας που επιχειρεί ο κ. Μητσοτάκης είναι εξοργιστική. Μειώνει τα άτομα με αναπηρία».

«Δεν έπαθε καμία ηθική κρίση ο κ. Μητσοτάκης, ούτε με τον κ. Κυμπουρόπουλο ή με το ξαναζεσταμένο φαγητό της πυρκαγιάς στο Μάτι. Κάλυψε τον Νίκο Γεωργιάδη για τη υπόθεση παιδοφιλίας», ανέφερε στη συνέχεια.

«Θα αναγγείλουμε μόνιμα μέτρα ελάφρυνσης»

Στη συνέχεια, τόνισε ότι «μετατρέπουμε την πρόταση μομφής σε ψήφο εμπιστοσύνης της κυβέρνησης. Siemens – Novartis – offshore θα συνοδεύουν τον κ. Μητσοτάκη».

«Οι 120 δόσεις δίνουν ανάσα σε χιλιάδες επιχειρηματίες και επαγγελματίες», υπογράμμισε.

«Πρόταση μομφής κάνουν οι πολίτες στον κ. Μητσοτάκη», ανέφερε, τονίζοντας πως «στη Βουλή θα μιλήσουμε για τη νέα οικονομική πολιτική της κυβέρνησης».

«Θα αναγγείλουμε μόνιμα μέτρα ελάφρυνσης. Ότι κάνουμε το κάνουμε με πρόγραμμα», σημείωσε. «Τη δεύτερη τετραετία θα μοιράσουμε με δικαιοσύνη, όχι τα βάρη αλλά τις δυνατότητες που δίνονται», είπε.

«Πολλαπλασιάστηκε η χρηματοδότηση για την Ξάνθη»

«Μέσω του ΕΣΠΑ, στην τετραετία 2015-2019 εγκρίθηκαν για τον νομό Ξάνθης νέα έργα ύψους 37,6 εκ. ευρώ, 14 φορές μεγαλύτερης χρηματοδότησης από την τετραετία 2010-2014 (2,6 εκ. ευρώ)», ανέφερε στη συνέχεια.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στα δικαιώματα των γυναικών και είπε πως καταργήθηκε η υποχρεωτικότητα της Σαρίας, γεγονός με ιδιαίτερη σημασία για τα δικαιώματα της γυναίκας.

«Επανεξετάζουμε για πρώτη φορά το νομοθετικό πλαίσιο του νόμου 1920/1991, που αναγνωρίζουμε όλοι ότι είναι ξεπερασμένο και πρέπει να αλλάξει, πρέπει να αντικατασταθεί από μια διαδικασία για την ανάδειξη Μουφτήδων από σώμα θρησκευτικών λειτουργών της μειονότητας και που θα εξασφαλίζει τη μεγαλύτερη δυνατή αποδοχή τους από τη μειονότητα», τόνισε.

«Όχι στην παλινόρθωση του παλιού πολιτικού συστήματος»

«Δεν θέλουμε την παλινόρθωση του παλιού πολιτικού συστήματος. Το παλιό πολιτικό κατεστημένο δεν θέλει πολιτική αλλαγή», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Αναφέρθηκε και στον Μάνφρεντ Βέμπερ, υπογραμμίζοντας πως «ο ανθέλληνας βαυαρός πολιτικός που καθύβριζε την Ελλάδα και τους Έλληνες, που τους χαρακτήριζε τεμπέληδες και χαραμοφάηδες είναι σήμερα ο εκλεκτός του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για πρόεδρος της Κομισιόν».

«Έχουμε μπροστά μας δύσκολες μάχες, αλλά είμαστε σαν τα ψάρια μέσα στο νερό. Μας στηρίζει ο λαός και όχι οι ολιγάρχες και τα μίντια. Δεν λογοδοτούμε στα τζάκια και στους τραπεζίτες», ανέφερε.

«Το 2015 κάναμε ένα βήμα πίσω αλλά δεν γίναμε τα τσιράκια της παλιάς εξουσίας», υπογράμμισε.

«Οι αυλοκόλακες του παλιού καθεστώτος είναι απέναντί μας γιατί δεν υποκύψαμε και δεν εξομοιωθήκαμε μαζί τους», συνέχισε, απευθυνόμενος στους νέους.

«Τις επόμενες ημέρες θα φανεί ότι κάνουμε το δίκαιο πράξη», ανέφερε.

altsantiri.gr