Διακρίσεις για τους αθλητές αναρρίχησης του ΕΟΣ Ξάνθης

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ξάνθης δραστηριοποιείται στην Ξάνθης από το 1980  με σκοπό την προώθηση του αθλητισμού και του πολιτισμού στην ευρύτερη περιοχή. Στα πλαίσια των δράσεων του εκτός από τις ορεινές πεζοπορίες, πλέον ασχολείται και με την αναρρίχηση, ένα συναρπαστικό σπορ, το οποίο αργά αλλά σταθερά βρίσκει φανατικό κοινό και στη χώρα μας.

Το άθλημα της αναρρίχησης το οποίο συμπεριλαμβάνεται πλέον στα ολυμπιακά αθλήματα  είναι ένα συναρπαστικό σπορ, που μπορεί να πραγματοποιηθεί σε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο (τεχνητές πίστες αναρρίχησης & βράχια). Οι αθλητές-αναρριχητές σκαρφαλώνουν χρησιμοποιώντας το ανάγλυφο της επιφάνειας, όπως εσοχές, εξοχές και σχισμές για να στηριχτούν ή να πατήσουν. Πρόκειται για ένα άθλημα που γυμνάζει όσο κανένα άλλο το σώμα, ενώ βελτιώνει την πνευματική δύναμη. Στόχος είναι η ολοκλήρωση μιας διαδρομής η οποία έχει κάποιο βαθμό δυσκολίας. Για να επιτευχθεί αυτό, απαιτείται αυτοσυγκέντρωση, συντονισμός, ευλυγισία, καλή φυσική κατάσταση, υπομονή, καθαρό μυαλό, τόλμη αλλά και φαντασία.

Στο εντευκτήριο του συλλόγου που βρίσκεται στο Κλειστό Αθλητικό Κέντρο “Φίλιππος Αμοιρίδης” , λειτουργούν 9 πίστες  αναρρίχησης , στις οποίες μπορεί να γίνει προπόνηση σε διάρκεια, δύναμη και αντοχή. Επίσης μπορούν να γίνουν εξομοιώσεις διαδρομών ή τμήματα διαδρομών που συναντάμε στο βράχο, καθώς και εικονικά clips.

Στις 20 και 21/4/2019 στο Βόλο έλαβαν  χώρα οι τελικοί αγώνες για το 30ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αγωνιστικής Αναρρίχησης (αγώνισμα δυσκολίας) με σημαντικές διακρίσεις για τις αθλήτριες και τους αθλητές του ΕΟΣ Ξάνθης, οι οποίοι είχαν προκριθεί όλες και όλοι για τους τελικούς, μετά τους προκριματικούς του Μαρτίου. Πέντε από τους οκτώ ανέβηκαν στο βάθρο κερδίζοντας 2 χρυσά, 2 αργυρά και 1 χάλκινο μετάλλιο, ενώ πολλή καλή ήταν η κατάταξη και για τους άλλους τρεις αθλητές. Να υπενθυμίσουμε ότι οι αναρριχητικές πίστες που βρίσκονται μέσα στα γραφεία του  ορειβατικού Συλλόγου Ξάνθης  λειτουργούν και είναι ανοιχτές για το κοινό κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή  από τις  17:00-19:00 για τα παιδιά και 19:00-21:00 για τους μεγάλους.