Γ. Χατζηθεοδωρου: Ούτε μια νέα θέση στους παιδικούς σταθμούς επί δημαρχίας Δημαρχοπουλου που εγκατέλειψε τα πάντα

Μπορεί οι εγγραφές στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς να ξεκινούν στις 10 του Μάη ωστόσο όπως σημειώνει ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιώργος Χατζηθεοδώρου για άλλη μια χρονιά τα προβλήματα εξακολουθούν να υφίστανται αφού ο δήμος δεν φρόντισε να δημιουργήσει ούτε μια νέα θέση.

Για επανάληψη των ίδιων προβλημάτων όπως κάθε χρόνο σε ότι αφορά στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς στο Δήμο Ξάνθης, οι εγγραφές για τους οποίους ξεκινούν στις 10 Μαϊου κάνει λόγο ο επικεφαλής της παράταξης Πολίτες για την Ξάνθη Γιώργος Χατζηθεοδώρου. Προβλήματα που όπως τονίζει ο υποψήφιος δήμαρχος υφίστανται τα τελευταία 10 με 15 χρόνια και τα οποία επιτάθηκαν στον τελευταίο διάστημα των πέντε ετών επί δημαρχίας Δημαρχόπουλου αφού δεν άνοιξε ούτε μια νέα θέση βρεφονηπιακού ή παιδικού σταθμού. Αντίθετα την περίοδο αυτή έκλεισε ο πρώτος παιδικός σταθμός με την υπόσχεση ότι σύντομα θα γίνει ένας νέος, λυόμενος με αυστηρές προδιαγραφές, φωτογραφίες του οποίου μάλιστα αναρτήθηκαν και στο διαδίκτυο.

Δυστυχώς όπως προσθέτει ο κύριος Χατζηθεοδώρου όλα αυτά έμειναν μόνο υποσχέσεις, όπως άλλωστε και όλα τα υπόλοιπα σχολιάζοντας παράλληλα πως όχι μόνο δεν έχουμε καινούργιες θέσεις για τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς αλλά υπάρχει πρόβλημα και στην υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση. Μάλιστα όπως εκτιμά ο κύριος Χατζηθεοδώρου η προσχολική αγωγή θα έχει για ακόμη μια χρονιά σοβαρό πρόβλημα στέγασης αφού ο δήμος δεν φρόντισε να πάρει τις έξι ΠΡΟΚΑΤ αίθουσες οι οποίες ήταν έτοιμες από το υπουργείο με χρηματοδότηση και άμεσο στήσιμο για το επόμενο σχολικό έτος άρα λοιπόν το πρόβλημα όχι απλώς συνεχίζεται αλλά διογκώνεται.

Αυτός λοιπόν ο δήμος, προσθέτει ο υποψήφιος δήμαρχος, κατάφερε να μην ασχοληθεί σχεδόν με τίποτε αφού πέρα από όλα τα άλλα που έχει αφήσει έχει εγκαταλείψει και το σημαντικό κομμάτι της εκπαίδευσης και υποστήριξης των παιδιών. Και ας μη μιλήσουμε για τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης τα οποία είναι ανύπαρκτα, για την στήριξη των ΑΜΕΑ και εν γένει την κοινωνική πολιτική για την οποία σήμερα αντιμετωπίζει τα ίδια προβλήματα όπως τα τελευταία επτά χρόνια. Δυστυχώς κατέληξε ο κύριος Χατζηθεοδώρου οι άνθρωποι έχουν καταστρέψει τον τόπο και ήρθε η ώρα να φύγουν.