Ημερίδα με θέμα «Πολίτης Μάνος» διοργανώνουν το Σάββατο 4 Μαΐου στην Ξάνθη η ΦΕΞ και το αυτοδιαχειριζομενο ραδιόφωνο «Μεταδευτερο»

Ηµερίδα με θέμα το πολιτικό αποτύπωμα  του έργου και του βίου του Μάνου Χατζιδάκι διοργανώνουν το Σάββατο 4 Μαΐου στην  Ξάνθη  η Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης και το αυτοδιαχειριζόµενο ραδιόφωνο Μεταδεύτερο  επιχειρώντας  μία προσπάθεια ανίχνευσης  της  πολιτικής διάστασης του Μ. Χατζιδάκι στο έργο και τον βίο του, επιχειρώντας  παράλληλα την αποτύπωση όσων έχει κληροδοτήσει στο  σήμερα , στην αυγή του µακρού και ζοφερού 21ουαιώνα.

Το πολιτικό αποτύπωμα  του έργου και του βίου του Μάνου Χατζιδάκι, τότε και τώρα θα προσπαθήσουν να παρουσιάσουν το βράδυ του Σαββάτου στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης,  άνθρωποι που υπήρξαν στενοί συνεργάτες και φίλοι, και άνθρωποι που έχουν µελετήσει  σε βάθος το πολυδιάστατο έργο του. Ο Μάνος Χατζιδάκις δίδαξε το σπάσιμο των στεγανών σ’ έναν κόσμο αναρχικά και κοινωνικά ευαίσθητο όπου δεν υπάρχει μεγάλο και μικρό, σπουδαιοφανές και ταπεινό, έντεχνο και λαϊκό, παρά μόνο ωραίο και άσχημο, σε έναν ορίζοντα αταξικό, ακομπλεξάριστο, ελεύθερο, φιλέρευνο.

Η επιλογή της πόλης της Ξάνθης για την εν λόγω εκδήλωση έχει μία ιστορία  που μας γυρνάει 40 ολόκληρα χρόνια πίσω   όταν ο Μάνος Χατζιδάκις προσπάθησε να διοργανώσει στην γενέθλια πόλη του τον Μουσικό Αύγουστο  κάτι που όμως δυστυχώς δεν έγινε ποτέ λόγω στενόμυαλων  νοοτροπιών και κόμπλεξ της τότε εποχής.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν στενοί συνεργάτες του Μάνου Χατζιδάκι αλλά και άνθρωποι που μελέτησαν το έργο του με στόχο να μοιραστούν με τους πολίτες της Ξάνθης  μερικές από τις πολλές ίσως άγνωστες  πλευρές αυτής της πολυσχιδούς προσωπικότητας. Να σημειώσουμε τέλος ότι η  εκδήλωση θα µμεταδοθεί ζωντανά από το metadeftero.gr