1η Μαϊου ξεκιναει και επίσημα η αντιπυρική περίοδος – Ο διοικητής της ΠΥ Ξάνθης κ. Δαδουδης εφιστά την προσοχή των πολιτών

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις της περιοχής μας από την 1η Μαΐου ημέρα που ξεκινάει και επίσημα η αντιπυρική περίοδος. Για το λόγο αυτό ο διοικητής της ΠΥ Ξάνθης κ. Δαδούδης  εφιστά την προσοχή των πολιτών και με δεδομένο την αλλαγή και την επιδείνωση των κλιματολογικών συνθηκών, οι οποίες συμβάλουν στην μετατροπή μιας αθώας φωτιάς σε καταστροφική πυρκαγιά.

Με αφορμή την επίσημη έναρξη της αντιπυρικής περιόδου έως και την λήξη της στις 31 Οκτωβρίου, μεταξύ άλλων δεν επιτρέπεται το άναμμα φωτιάς στην ύπαιθρο. Όσοι εκτελούν εργασίες στην ύπαιθρο την περίοδο αυτή και κυρίως κοντά σε δασικές εκτάσεις και σε βλάστηση με ξηρούς θάμνους και χόρτα, οφείλουν να προσέχουν ιδιαίτερα και να λαμβάνουν κάθε προληπτικό μέτρο για την αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιάς. Όσοι διαθέτουν οικοπεδικούς χώρους, να προβούν στον καθαρισμό τους από τα χόρτα και άλλα εύφλεκτα υλικά, από τα οποία μπορεί να ξεκινήσει πυρκαγιά.

Μάλιστα ο κ. Δαδούδης τόνισε ότι ζούμε στην ομορφότερη χώρα του κόσμου και η διατήρηση της φυσικής ομορφιάς και του δασικού πλούτου του τόπου μας είναι υπόθεση όλων μας και εξαρτάται αποκλειστικά από εμάς τους ίδιους. Σε κάθε  περίπτωση λοιπόν και αν κάποιος πολίτης παρατηρήσει ύποπτο καπνό ή φλόγα στην ύπαιθρο οφείλει να ειδοποιήσει άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο τηλέφωνο γνωστό τριψήφιο νούμερο το 199.