Μια εναλλακτική πρόταση για εκλογικό κέντρο από τους «Πολίτες για την Ξάνθη»

Μία διαφορετική πρόταση σε ύφος και επιλογές αποτελεί το εκλογικό κέντρο του συνδυασμού «Πολίτες για την Ξάνθη», του υποψήφιου δημάρχου Ξάνθης, Γιώργου Χατζηθεοδώρου, μέσω του οποίου η παράταξη δείχνει να επιλέγει μία πιο ήπια προσέγγιση των πολιτών του δήμου Ξάνθης για να ενημερωθούν για το πρόγραμμα του συνδυασμού και να γνωρίσουν τους υποψηφίου δημοτικούς συμβούλους που συμμετέχουν σε αυτόν.

Στην τελική ευθεία μπαίνουν πλέον όλες οι παρατάξεις του δήμου Ξάνθης με στόχο να κερδίσουν την στήριξη των Ξανθιωτών ενόψει των δημοτικών εκλογών της 26ης Μαΐου. Σε αυτό το πλαίσιο εντείνει τις δικές της προσπάθειες και η παράταξη «Πολίτες για την Ξάνθη», του υποψήφιου δημάρχου Ξάνθης Γιώργου Χατζηθεοδώρου, εντείνοντας ακόμη περισσότερο της επαφές των μελών και υποψηφίων δημοτικών συμβούλων της αλλά και του επικεφαλής της με πολίτες από κάθε γειτονιά, κάθε κοινωνική και επαγγελματική ομάδα της πόλης, σε μία προσπάθεια να ενημερωθούν οι Ξανθιώτες τόσο για το πρόγραμμα των «Πολιτών για την Ξάνθη» για τον δήμο όσο και για να γνωρίσουν από κοντά τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης.

Παράλληλα ήδη ξεκίνησε να λειτουργεί και το εκλογικό στέκι της παράταξης που βρίσκεται στην γωνία των οδών Δαγκλή και Περγάμου, στον γνωστό πεζόδρομο της οδού Δαγκλή, στην καρδιά του εμπορικού ιστού της πόλης. Ένας χώρος που πάντως ελάχιστα θυμίζει εκλογικό κέντρο, τόσο λόγω του μεγέθους του όσο και λόγω της παρεΐστικης ατμόσφαιρας που κυριαρχεί σε αυτό. Αποτελεί σίγουρα την πλέον εναλλακτική πρόταση εκλογικού κέντρου με ελάχιστη οπτική και ηχητική ρύπανση στον περιβάλλοντα χώρο, αλλά με πολύ διάθεση για γόνιμο διάλογο με όποιον ενδιαφέρεται να γνωρίσει από κοντά τον συνδυασμό, το πρόγραμμά του αλλά και τους υποψηφίους του. Αυτή, όπως έχει τονίσει επανειλημμένα και ο ίδιος ο κύριος Χατζηθεοιδώρου, αποτελεί συνειδητή επιλογή του συνδυασμού ώστε να μπορέσει ν’ αποφύγει την πεπατημένη των τεράστιων εκλογικών κέντρων, με την συνεχή ηχορύπανση και αφισορρύπανση και να δώσει έμφαση στην διαπροσωπική επικοινωνία των πολιτών με τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους και το πρόγραμμα του συνδυασμού, προσπαθώντας να περάσει έτσι ένα διαφορετικό μήνυμα στους πολίτες ακόμη και για τον ίδιο τον τρόπο με τον οποίο πολιτεύεται η παράταξη. Όπως φαίνεται μάλιστα η ανταπόκριση του κόσμου ήταν περισσότερο κι από ικανοποιητική στις 6-7 ημέρες από το άνοιγμα του εκλογικού κέντρου των «Πολιτών για την Ξάνθη», με τον κόσμο να ζητάει πληροφορίες και να θέλει να γνωρίσει από κοντά τα στελέχη του συνδυασμού.