Το επιμελητήριο Καβάλας στην 5η θρακομακεδομικη συνέργεια

Το Επιμελητήριο Καβάλας θα συμμετέχει στην έκθεση «5η Θρακο – Μακεδονική Συνέργεια» με σκοπό την διαμόρφωση ενδοπεριφερειακής καταναλωτικής συνείδησης και την ανταλλαγή απόψεων που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Μαΐου στη Ξάνθη.

Στόχος του Επιμελητηρίου και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με τη διοργάνωση της συγκεκριμένης έκθεσης, είναι η προβολή και προώθηση των μοναδικών προϊόντων της περιοχής και παράλληλα, η συμβολή στη δημιουργία σημαντικών ευκαιριών για τους συμμετέχοντες, με την σύναψη εμπορικών συμφωνιών.

Αναφορικά με την επίτευξη των στόχων της Θρακομακεδονικής συνέργειας, όπως αυτοί είχαν τεθεί από τον αείμνηστο περιφερειάρχη Γιώργο Παυλίδη ο οποίος είχε προσπαθήσει να σφυρηλατήσει μία πραγματική ενδοπεριφερειακή καταναλωτική συνείδηση, ο κύριος Δάμπας τόνισε ότι αυτό είναι μεν δύσκολο αλλά μπορεί βήμα – βήμα να επιτευχθεί.

Για πρώτη φορά θα δοθεί η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να συναντήσουν εμπορικούς επισκέπτες μετά την εκδήλωση της ΠΑΜΘ στις Βρυξέλλες. Στη διάρκεια της 5ης Θρακο-Μακεδονικής “Synergia” πέρα από την παρουσίαση και έκθεση τοπικά παραγόμενων προϊόντων, θα πραγματοποιηθούν ημερίδες για την ενδοπεριφερειακή καταναλωτική συνείδηση και αλληλεγγύη και για ευκαιρίες μέσα από ευρωπαϊκά προγράμματα ενώ θα υπάρχει δυνατότητα επαγγελματικών συναντήσεων.