Έτοιμη η περιφέρεια για τις εκλογές της 26ης Μαΐου

Σε εκλογική ετοιμότητα βρίσκεται ήδη η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίαςόσον αφορά τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές , δημοτικές και περιφερειακές, αλλά και τις Ευρωεκλογές.

Τους εκλογείς περιμένουν τα εκλογικά κέντρα σε όλη την περιφέρεια για την ψηφοφορία των Αυτοδιοικητικών, αλλά και των Ευρωεκλογών. Όλα είναι έτοιμα, έχουν έλθει και οι σχετικές εγκύκλιοι σε ότι αφορά τις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές και αναμένεται και η εγκύκλιος για τις Ευρωεκλογές.

Είμαστε καθ’ όλα έτοιμοι για την διενέργεια των Εκλογών και πιστεύουμε πως όλα θα κυλήσουν ομαλά», τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, ο Γενικός Δ/ντης Εσωτερικής Λειτουργίας της ΑΜ-Θ, Αριστοτέλης Γκαράνης.

Οι πολίτες ωστόσο, ρωτούν για τους σταυρούς προτίμησης που θα μπορούν να βάλλουν στα ψηφοδέλτια των Εκλογών.

Περιφερειακές Εκλογές

Σε ότι αφορά τους σταυρούς προτίμησης για τις Περιφερειακές Εκλογές είναι για,

-Ροδόπη μέχρι 3 Σταυρούς και η οποία θα εκλέξει 9 Περιφερειακούς Συμβούλους.

-Δράμα, μέχρι 3 Σταυρούς και η οποία θα εκλέξει 8 Περιφερειακούς Συμβούλους.

-Ξάνθη, μέχρι 3 Σταυρούς και η οποία θα εκλέξει 9 Περιφερειακούς Συμβούλους.

-Έβρος, μέχρι 4 Σταυρούς και ο οποίος θα εκλέξει 13 Περιφερειακούς Συμβούλους.

-Τέλος η Καβάλα, μέχρι 4 Σταυρούς, ενώ στη Θάσο ένας Σταυρός και έτσι εκλέγονται 11(της Καβάλας)+ 1(της Θάσου) 12 Περιφερειακοί Σύμβουλοι, με το Σύνολο να ανέρχεται στους 51 Περιφερειακούς Συμβούλους.

Ευρωεκλογές

Επειδή οι Ευρωεκλογές είναι για όλη την Ελληνική Επικράτεια και η Ελλάδα θεωρείται ως ενιαία εκλογική περιφέρεια, παντού οι Σταυροί προτίμησης είναι μέχρι τέσσερις.