Χριστός Ανέστη

Με μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε σε όλους τους ναούς της Ιεράς Μητρόπολης Ξάνθης και Περιθεωρίου η Ανάσταση του Κυρίου. Χαρμόσυνα ήχησαν οι καμπάνες σε  όλους τους ιερούς Ναούς της Μητρόπολης Ξάνθης αναγγέλοντας την Ανάσταση του Κυρίου. Πλήθος πιστοί με κατάνυξη και την χαρά αποτυπωμένη στο πρόσωπο περίμεναν να ακούσουν το ελπιδοφόρο μήνυμα που σημαίνει την νίκη του θανάτου και τον θρίαμβο της ζωής και της αιώνιας βασιλείας.

Κουρασμένος ο σημερινός άνθρωπος από τις μάταιες θεωρητικές αναζητήσεις. Πληγωμένος και από πολλά απογοητευμένος, μπορεί από την Ανάσταση του Χριστού, ως η μοναδική διαυγής πηγή χαράς, να αντλήσει αισιοδοξία και ελπίδα και για τον εαυτόν του, και για την κοινωνία στην οποία ζει. Ο θάνατος, το άλλοτε τραγικότατο αυτό γεγονός, κατανικηθείς, γίνεται «πύλη ανάγουσα στην ζωή», ο δε πόνος και τα παθήματα εν γένει, θεωρούμενα πλέον υπό το πρίσμα της Αναστάσεως, αποβαίνουν υπέροχος μοχλός όχι μόνο για την ψυχική ανέλιξη και πρόοδο, αλλά και για την εν γένει κοινωνική προκοπή, ώστε, έπειτα από κάθε Γολγοθά να μπορεί κανείς με αισιοδοξία να αναμένει την ανάσταση. Την ανάσταση, την οποίαν στην πληρότητά της, προώρισται ο άνθρωπος να γνωρίσει και να απολαύσει την ένδοξη αιωνιότητα.

Αυτό άλλωστε είναι και το μήνυμα που μεταφέρθηκε το Σάββατο το βράδυ σε κάθε γωνιά, σε κάθε ψυχή, το μήνυμα της ελπίδας η οποία δεν χάνεται στον Γολγοθά της ζωής αλλά παραμένει ζωντανή αφού ο κάθε άνθρωπος γνωρίζει πως μετά την Σταύρωση ακολουθεί η Ανάσταση. Αυτή την Ανάσταση που υποδέχθηκαν με αγαλλίαση οι πιστοί σε όλους τους Ναούς της Ξάνθης.