Άνοιξε η ψηφιακή πλατφόρμα για υιοθεσίες και αναδοχές παιδιών

Αλλάζουν όλα στις υιοθεσίες, καθώς παίρνει τέλος η ατέλειωτη αγωνία και αναμονή των ζευγαριών να κρατήσουν στην αγκαλιά τους ένα παιδί, αλλά και των παιδιών που περιμένουν στα ιδρύματα και τα νοσοκομεία μία ζεστή και τρυφερή αγκαλιά. Άνοιξε η ψηφιακή πλατφόρμα καταργώντας γραφειοκρατία ετών και κάνοντας ταυτόχρονα  πραγματικότητα το όνειρο μιας υιοθεσίας μέσα σε 8 με 12 μήνες.

Τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση για να υιοθετήσουν ή να γίνουν ανάδοχοι  γονείς έχουν πλέον όσοι επιθυμούν να γίνουν θετοί ή ανάδοχοι γονείς ενός παιδιού. Την έναρξη της λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την αναδοχή και την υιοθεσία, ανακοίνωσαν η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, και η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποίησαν στο Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Αττικής «Η Μητέρα».

Υπολογίζεται ότι περισσότερα από 2.500 παιδιά ζουν σε ιδρύματα σε ολόκληρη τη χώρα. Για κάθε παιδί θα δημιουργηθεί ηλεκτρονικός φάκελος ο οποίος θα ανέβει στο εθνικό μητρώο. Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, ο νέος νόμος για την αναδοχή και την υιοθεσία εισάγει μία ενιαία διαδικασία για την επιλογή αναδόχου ή θετού γονέα, η οποία γίνεται ηλεκτρονικά και είναι απολύτως διαφανής.