Ξεκίνησαν οι ψεκασμοί για τα κουνούπια για την επερχόμενη καλοκαιρινή περίοδο

Από τις 28 Μαρτίου και με δύο συνεργεία αρχικά ξεκίνησαν οι ψεκασμοί από την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για την καταπολέμηση των κουνουπιών ενόψει και της επερχόμενης καλοκαιρινής περιόδου. Στις εβδομάδες που πέρασαν τα επίγεια συνεργεία έχουν ήδη αυξηθεί σε πέντε ενώ έχει εγκριθεί και η απαραίτητη άδεια για την διενέργεια αεροψεκασμών αν και όποτε αυτό κριθεί αναγκαίο.

Στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης οι ψεκασμοί ξεκίνησαν στις 9 Απριλίου σε αγροτικές κυρίως περιοχές του δήμου Αβδήρων και αναμένεται να επεκταθούν σε αγροτικές περιοχές και οικισμούς των δήμων Αβδήρων και Τοπείρου αλλά και στον μητροπολιτικό δήμο Ξάνθης κατά τις επόμενες ημέρες. Καθοριστικός βέβαια θα είναι και ο ρόλος των καιρικών συνθηκών αφού οι βροχοπτώσεις εξουδετερώνουν συνήθως τα’ αποτελέσματα των επίγειων αλλά και των εναέριων αεροψεκασμών.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ βράβευσε πέρυσι την περιφέρεια ΑΜΘ για την αποτελεσματικότητά της στο θέμα των ψεκασμών και της καταπολέμησης των κουνουπιών, σε σχέση πάντα τόσο με την γεωγραφική της θέση, τις βροχοπτώσεις αλλά και την έξαρση κρουσμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου που είχαμε πέρυσι στην χώρα μας με τους αρμόδιους της περιφέρειας να ελπίζουν ότι και φέτος οι ψεκασμοί θα έχουν αντίστοιχη αποτελεσματικότητα.